Ask Your Question
0

HypervisorUnavailable: Connection to the hypervisor is broken on host

asked 2015-06-07 09:46:54 -0500

Hefei Li gravatar image

updated 2015-06-30 06:44:14 -0500

dbaxps gravatar image

After finishing nova compute node installation, final step run 'service nova-compute restart' and get following message, any suggestion?

 1. nova-compute.log

    raise exception.HypervisorUnavailable(host=CONF.host)
    HypervisorUnavailable: Connection to the hypervisor is broken on host: ubuntu127.thinker.cn

 2. nova-compute.conf

    [DEFAULT] compute_driver=libvirt.LibvirtDriver

    [libvirt]
    virt_type=kvm

 3. nova.conf (nova compute node)

    [DEFAULT]
    dhcpbridge_flagfile=/etc/nova/nova.conf
    dhcpbridge=/usr/bin/nova-dhcpbridge
    logdir=/var/log/nova
    state_path=/var/lib/nova
    force_dhcp_release=True
    libvirt_use_virtio_for_bridges=True
    verbose=True
    ec2_private_dns_show_ip=True
    api_paste_config=/etc/nova/api-paste.ini
    enabled_apis=ec2,osapi_compute,metadata
    rpc_backend = rabbit
    auth_strategy = keystone
    my_ip = 114.X.X.127
    vncserver_listen = 0.0.0.0
    vncserver_proxyclient_address = 114.X.X.127
    vnc_enabled = True
    novncproxy_base_url = http://ubuntu126.thinker.cn:6080/vnc_auto.html


    [oslo_messaging_rabbit]
    rabbit_host = ubuntu126.thinker.cn
    rabbit_userid = openstack
    rabbit_password = mypasswd

    [keystone_authtoken]
    auth_uri = http://ubuntu126.thinker.cn:5000
    auth_url = http://ubuntu126.thinker.cn:35357
    auth_plugin = password
    project_domain_id = default
    user_domain_id = default
    project_name = service
    username = nova
    password = mypasswd

    [glance]
    host = ubuntu126.thinker.cn

    [oslo_concurrency]
    lock_path = /var/lib/nova/tmp
edit retag flag offensive close merge delete

3 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-06-30 06:08:40 -0500

Have the same error, please let me know if you succeded in fixing it.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-07-23 06:14:00 -0500

OPXILLP gravatar image

updated 2015-07-23 06:15:36 -0500

try this link https://ask.openstack.org/en/question/57061/hypervisorunavailable-connection-to-the-hypervisor-is-broken-on-host-compute01/ (HypervisorUnavailable: Connection to the hypervisor is broken on host)

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-07-23 06:26:58 -0500

foexle gravatar image

If you're using kvm, try if you can connect with

virsh

if you running in a timeout libvirt have some trouble. Try restart libvirt and check if the kernel module isn't in zombie state (was my problem, some weeks ago). If that just reboot your comp node

Cheers Heiko

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2015-06-07 09:43:50 -0500

Seen: 1,505 times

Last updated: Jul 23 '15