Ask Your Question
0

No Valid host was found - in nova conductor

asked 2015-06-03 08:48:08 -0500

adendukuri gravatar image

updated 2015-06-03 09:56:34 -0500

uts9 gravatar image

command to create new server

nova boot --flavor m1.tiny --image cirros-0.3.3-x86_64 --nic net-id=0a458e92-ece5-46bd-ac63-9a834b8d659f  --security-group default --key-name demo-key demo-instance1

returns

root@openstack-controller:~/openstack# nova list
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+
| ID                                   | Name           | Status | Task State | Power State | Networks |
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+
| 8fd1e2dd-a716-4a0c-852f-2a3dcb8e6a56 | demo-instance1 | ERROR  | -          | NOSTATE     |          |
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+

Nova-conductor.log has following entries

2015-06-03 08:46:39.423 12206 WARNING nova.scheduler.driver [req-9bbfa303-0cf4-45a5-96be-9d1d0f0e4aa6 None] [instance: 4307d122-4ad9-4d42-adae-474c32e70088] NoValidHost exception with message: 'No valid host was found.'
2015-06-03 08:46:39.425 12206 WARNING nova.scheduler.driver [req-9bbfa303-0cf4-45a5-96be-9d1d0f0e4aa6 None] [instance: 4307d122-4ad9-4d42-adae-474c32e70088] Setting instance to ERROR state.
edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2015-06-03 09:19:19 -0500

adendukuri gravatar image

Resolved the issue. very simple.

Checked nova service-list controller node

nova-compute is not up and running, restart the service on the compute node

checked the availability fo the services on controllers node

re executed the nova after nova delete <new server="" id="">

nova boot .....

worked just fine.

Arun

edit flag offensive delete link more

Comments

how can I check the availability and what u mean by re executed the nova after nova ...etc int the line 5 , I am suffring from the same problem

majd.alshimali gravatar imagemajd.alshimali ( 2015-10-31 06:18:45 -0500 )edit

Even I'm facing the same issue. But nova-compute is up and running fine. Can u please tell what you re executed?

megha shetty gravatar imagemegha shetty ( 2016-06-15 08:14:05 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

3 followers

Stats

Asked: 2015-06-03 08:48:08 -0500

Seen: 776 times

Last updated: Jun 03 '15