Ask Your Question
0

Can't instance launch using 3 compute Host

asked 2015-05-11 04:36:54 -0600

halasson gravatar image

updated 2015-05-11 15:12:48 -0600

Hi all, i'm using openstack Juno,

i'm using 1 controller node and 3 Compute Node,

when i launch first instance, it is succes, and it was run at compute host 1 but when i launch the second instance, it turn Error "No Valid host was found" and i see, the instance was using compute host 2.

at the controller node this is the log (nova-conductor.log)

ERROR nova.scheduler.utils [req-07fd44b9-1422-4dcc-95db-3571770a570c None] 
[instance: 757a3fa5-acf7-4ba0-9130-7c9d94043a15] Error from last host:
 compute2 (node compute2): [u'Traceback (most recent call last):\n', u'  
 File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/compute/manager.py", 
 line 2033, in _do_build_and_run_instance\n    filter_properties)\n', u' 
 File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/compute/manager.py", line 2164, 
 in _build_and_run_instance\n    instance_uuid=instance.uuid, reason=six.text_type(e))\n',
 u"RescheduledException: Build of instance 757a3fa5-acf7-4ba0-9130-7c9d94043a15 
was re-scheduled: internal error: referenced filter 'no-mac-spoofing' is missing\n"]

at the compute node2 this is the log (nova-compute.log)

ERROR nova.virt.libvirt.driver [-] Error launching a defined domain with XML: <domain type='kvm'>
  <name>instance-0000004c</name>
  <uuid>2bebf854-b2fd-4129-b7a2-632f82d0a58e</uuid>
  <metadata>
    <nova:instance xmlns:nova="http://openstack.org/xmlns/libvirt/nova/1.0">
      <nova:package version="2014.2.2-1.el7"/>
      <nova:name>TSS</nova:name>
      <nova:creationTime>2015-05-11 02:29:38</nova:creationTime>
      <nova:flavor name="m1.small">
        <nova:memory>2048</nova:memory>
        <nova:disk>20</nova:disk>
        <nova:swap>128</nova:swap>
        <nova:ephemeral>0</nova:ephemeral>
        <nova:vcpus>1</nova:vcpus>
      </nova:flavor>
       .................

could you help me to solve this?

edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-05-11 15:19:44 -0600

Do you see no-mac-spoofing item running command virsh nwfilter-list on compute2? If not try restarting libvirt with service libvirtd restart and try launching another instance.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-05-12 00:58:58 -0600

halasson gravatar image

it had solved by adding package libvirt-daemon-config-nwfilter, and i edit in the /ete/nova/nova.conf by changing line "virt_type = qemu"

but i have problem now, i can launch instance on the three nodes, and status is running,

when i see at console it hang with output below,

" Booting from Hard Disk.......... press any key to continue. Probing EDD (edd=off to disabe) .... ok

help me please

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-05-11 04:36:54 -0600

Seen: 668 times

Last updated: May 12 '15