XenServer on OpenStack/KVM

asked 2015-04-23 07:33:12 -0600

rahuk gravatar image

updated 2015-04-23 07:50:54 -0600

Hey Guys,

First: Im on Juno with a Multinode Cluster Ubuntu 14.04

is it possible to run a XenServer 6.2 (iso) on OpenStack with KVM?

I have create the Image and modified the property:

| Property 'hw_disk_bus'         | ide                                 |
| Property 'hw_vif_model'       | e1000                             |

So i can install the iso on a Volume attached to the instance The installation routine says its unable to load virtualization flags from the BIOS. So i cant install Windows VMs but the installation was successful.

Then i have create a image out of the Volume. Booting this new image run in a CPU panic and Boot loop.

Nested is true on Computenodes (Intel) I have try with all "cpu_mode" flags in nova.conf (cpu_mode = host-model|host-passthrough|custom(haswell|nehalem)) And i have try the image property hw_qemu_guest_agent=yes which result in a "No valid Host" Error ...

Now i running out of ideas .... Maybe it's impossible...

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2015-05-13 09:02:22 -0600

Bob Ball gravatar image

In order to run Nested HVM guests you need Xen 4.4 or later and an Intel CPU with EPT support (see http://wiki.xenproject.org/wiki/Neste...)

XenServer 6.2 shipped with Xen 4.1.5. You can try XenServer 6.5, that may work, although I haven't tested it.

Nested PV guests (i.e. Linux or Cirros) should work fine in that environment.

edit flag offensive delete link more

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-04-23 07:33:12 -0600

Seen: 599 times

Last updated: May 13 '15