Cinder type-create error during Devstack installation

asked 2015-04-21 10:32:31 -0600

Silvia gravatar image

updated 2015-04-21 11:00:07 -0600

SGPJ gravatar image

Hi all, I'm re-installing OpenStack using Devstack and I'm building a multinode environment. Starting from the installation of the Controller node, it fails and says:

> cinder type-create lvmdriver-1
> 2015-04-21 15:02:49.370 | ERROR: Unable to establish connection to
> http://10.30.3.117:8776/v1/e06dceea27b6469bb0cf5c2f075da581/types
> 2015-04-21 15:02:50.067 | ++ err_trap
> 2015-04-21 15:02:50.069 | ++ local r=1
> 2015-04-21 15:02:50.166 | Error on
> exit

Yesterday I have already installed it, but this morning I had some problem and decided to unstack and stack again everything. I have unstacked in all compute hosts and also in the controller, than I clean and removed the folder /opt/stack. But now I can't install it anymore. Could someone help me please?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

If you are doing fresh re-install then you should remove all devstack related files, removing /opt/stack will not help because .conf files are not cleared. instead you can use clean script in devstack dir. I suggest to do a fresh installation of devstack.

SGPJ gravatar imageSGPJ ( 2015-04-21 11:04:38 -0600 )edit

When I unstack I have:

Volume group "stack-volumes-lvmdriver-1" not found Skipping volume group stack-volumes-lvmdriver-1

I have done also ./clean.sh before reinstall devstack and I have this error:

/home/stack/devstack/lib/cinder_backends/lvm: line 41: clean_lvm_volume_group: command not found

Silvia gravatar imageSilvia ( 2015-04-22 03:29:34 -0600 )edit

The best solution for broken setup; is to re install OS take a snap shot then install Devstack fresh with stable release over it. Better to use VM for setup, as we can revert to older snap shot of OS only.

SGPJ gravatar imageSGPJ ( 2015-04-22 03:33:10 -0600 )edit

Is not possible recover these errors? I have installed openstack in a VM located into an external server managed by the university, I just asked for these VMs, so I can't personally reinstall the OS.

Silvia gravatar imageSilvia ( 2015-04-22 03:52:30 -0600 )edit

I have also tried to install it ad a controller node in one of the machine that was a compute host, previously changing the local.conf file, but I had the same error. This could be caused by the NFS shared volume? If it's so, why I could install it the first time with no errors?

Silvia gravatar imageSilvia ( 2015-04-22 05:52:53 -0600 )edit