Ask Your Question
0

failed to launch instance: No valid Host was found.

asked 2015-04-05 16:05:20 -0500

madejackson gravatar image

I am on a newly installed CentOS7.1 with packstack running. If I try to launch my first instance, i got this error:

Message

No valid host was found.

Code

500

Details

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/conductor/manager.py", line 616, in build_instances request_spec, filter_properties) File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/client/__init__.py", line 49, in select_destinations context, request_spec, filter_properties) File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/client/__init__.py", line 35, in __run_method return getattr(self.instance, __name)(*args, **kwargs) File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/client/query.py", line 34, in select_destinations context, request_spec, filter_properties) File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/rpcapi.py", line 108, in select_destinations request_spec=request_spec, filter_properties=filter_properties) File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo/messaging/rpc/client.py", line 152, in call retry=self.retry) File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo/messaging/transport.py", line 90, in _send timeout=timeout, retry=retry) File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo/messaging/_drivers/amqpdriver.py", line 408, in send retry=retry) File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo/messaging/_drivers/amqpdriver.py", line 399, in _send raise result

Any Idea what could be the reason?

Output of "sudo nova-manage service list":

Binary           Host                                 Zone             Status     State Updated_At
nova-consoleauth localhost.localdomain                internal         enabled    :-)   2015-04-05 20:47:16
nova-scheduler   localhost.localdomain                internal         enabled    :-)   2015-04-05 20:47:24
nova-conductor   localhost.localdomain                internal         enabled    :-)   2015-04-05 20:47:24
nova-compute     localhost.localdomain                nova             enabled    :-)   2015-04-05 20:47:00
nova-cert        localhost.localdomain                internal         enabled    :-)   2015-04-05 20:47:24
edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-04-05 18:25:09 -0500

madejackson gravatar image

Virtualization was disabled in BIOS. LOL

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-09-07 07:58:15 -0500

mriedem gravatar image

Check the nova-scheduler logs to see if the scheduler filters filtered out all of your compute hosts (like if quota were full or there were no compute hosts with resources available to fit your request - like maybe the flavor is too big for what resources you have), else check the nova-compute logs - this is when the scheduler picks a compute host and it gets down to building storage/networking/talking to the hypervisor and fails, generally those are easier to find because there is a decent sized stacktrace with a more specific error.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-04-05 16:05:20 -0500

Seen: 898 times

Last updated: Sep 07 '15