Ask Your Question
2

NovaException: Unexpected vif_type=binding_failed [closed]

asked 2015-02-20 05:31:11 -0500

Sam1523 gravatar image

updated 2015-02-23 22:42:33 -0500

I keep getting this error - I am running OpenSUSE 13.1 on all 4 nodes - and Juno

Please help as I have tried all options.

Cannot create instance - the instance spawns for a few seconds and then throws "no valid host"

The error is NovaException: Unexpected vif_type=binding_failed shows in nova-compute.log on the compute node

Update - Feb 24 - My issue is that the bridges are not getting created - brctl show does not show any Also, ovs agent error on compute says that bridge does not exist .... Anyone knows why the bridge did not get created - Also, does the neutron.conf must have the database connection enabled on compute? .....

Updating - on Feb 24 2015 -

I enabled the connection string on neutron.conf for both neutron node and compute node and the issue is resolved. I am able to populate all the bridges and spin off nodes - 120 m1 instances in under 4 minutes....pretty good I think!

Thanks everyone.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Sam1523
close date 2015-02-23 22:44:33.378533

4 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2015-02-23 05:50:39 -0500

Hi Sam, Please check your driver type and as well as Neutron setup.. Hope below link can help you..

https://ask.openstack.org/en/question...

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-02-23 22:44:16 -0500

Sam1523 gravatar image

Update neutron.conf files on Neutron and Compute nodes for the database connect string

edit flag offensive delete link more
1

answered 2015-02-23 08:49:18 -0500

hello,

refer the following link this may help you

http://virtual2privatecloud.com/troub...

edit flag offensive delete link more
1

answered 2015-02-22 11:52:40 -0500

Hi Sam, I think it is seems to be like this issue,

https://ask.openstack.org/en/question/47533/instance-fails-to-spawn-with-unexpected-vif_typebinding_failed/

did you check here, may be you can find answer here.

edit flag offensive delete link more

Comments

Yes tried deleting br-int and adding is back but no change I have noticed that brctl show does not list any bridges....on compute node

Sam1523 gravatar imageSam1523 ( 2015-02-22 18:56:39 -0500 )edit

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-02-20 05:31:11 -0500

Seen: 6,753 times

Last updated: Feb 23 '15