Ask Your Question
2

NovaException: Unexpected vif_type=binding_failed [closed]

asked 2015-02-20 05:31:11 -0500

Sam1523 gravatar image

updated 2015-02-23 22:42:33 -0500

I keep getting this error - I am running OpenSUSE 13.1 on all 4 nodes - and Juno

Please help as I have tried all options.

Cannot create instance - the instance spawns for a few seconds and then throws "no valid host"

The error is NovaException: Unexpected vif_type=binding_failed shows in nova-compute.log on the compute node

Update - Feb 24 - My issue is that the bridges are not getting created - brctl show does not show any Also, ovs agent error on compute says that bridge does not exist .... Anyone knows why the bridge did not get created - Also, does the neutron.conf must have the database connection enabled on compute? .....

Updating - on Feb 24 2015 -

I enabled the connection string on neutron.conf for both neutron node and compute node and the issue is resolved. I am able to populate all the bridges and spin off nodes - 120 m1 instances in under 4 minutes....pretty good I think!

Thanks everyone.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Sam1523
close date 2015-02-23 22:44:33.378533

4 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2015-02-23 05:50:39 -0500

Hi Sam, Please check your driver type and as well as Neutron setup.. Hope below link can help you..

https://ask.openstack.org/en/question...

edit flag offensive delete link more
1

answered 2015-02-23 08:49:18 -0500

hello,

refer the following link this may help you

http://virtual2privatecloud.com/troub...

edit flag offensive delete link more
1

answered 2015-02-22 11:52:40 -0500

Hi Sam, I think it is seems to be like this issue,

https://ask.openstack.org/en/question/47533/instance-fails-to-spawn-with-unexpected-vif_typebinding_failed/

did you check here, may be you can find answer here.

edit flag offensive delete link more

Comments

Yes tried deleting br-int and adding is back but no change I have noticed that brctl show does not list any bridges....on compute node

Sam1523 gravatar imageSam1523 ( 2015-02-22 18:56:39 -0500 )edit
0

answered 2015-02-23 22:44:16 -0500

Sam1523 gravatar image

Update neutron.conf files on Neutron and Compute nodes for the database connect string

edit flag offensive delete link more

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-02-20 05:31:11 -0500

Seen: 6,706 times

Last updated: Feb 23 '15