Ask Your Question
0

Cannot ping, ssh or open VM console (neutron) [closed]

asked 2015-01-22 11:00:09 -0500

henriquetruta gravatar image

Hello, everyone. I'm having some problems to connect to a VM with Neutron on a multi node Devstack.

My current hosts are 2 VMs running in a OS cloud. I'm first trying only with the controller node. I can 'nova boot' VMs successfully and enabled IMCP and TCP port 22 on security groups, but can't ping, ssh or even see the VM console through Horizon.

This is my local.conf in the controller node:


[[local|localrc]]
HOST_IP=10.1.0.134
FLAT_INTERFACE=eth0
PUBLIC_INTERFACE=eth0
MULTI_HOST=1
DEST=/opt/stack
LOGFILE=$DEST/logs/stack.sh.log
SCREEN_LOGDIR=$DEST/logs/screen
ADMIN_PASSWORD=admin
MYSQL_PASSWORD=admin
RABBIT_PASSWORD=admin
SERVICE_PASSWORD=admin
SERVICE_TOKEN=xyzpdqlazydog
disable_service n-net
enable_service q-svc
enable_service q-agt
enable_service q-dhcp
enable_service q-l3
enable_service q-meta
enable_service q-lbaas
enable_service neutron
enable_service ceilometer-acompute ceilometer-acentral ceilometer-anotification ceilometer-collector
enable_service ceilometer-alarm-evaluator,ceilometer-alarm-notifier
enable_service ceilometer-api
IMAGE_URLS+=",http://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/updates/20/Images/x86_64/Fedora-x86_64-20-20140407-sda.qcow2"
IMAGE_URLS+=",http://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/updates/20/Images/i386/Fedora-i386-20-20140407-sda.qcow2"

I'm pretty new on using Neutron. Am I missing something? What possible next steps should I follow?

Any more you information you need, just tell me.

Thanks

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by henriquetruta
close date 2015-01-26 11:09:39.460563

Comments

Did you found what you wanted?

GLaupre gravatar imageGLaupre ( 2015-01-23 00:09:32 -0500 )edit

Hello, Everyone! I solved my problem. I think it was some problem with the admin/admin user/project. When I tried in demo/demo, it worked fine.

BTW, the console wasn't working because I haven't enabled the novnc server with the following line in local.conf: enable_service n-novnc

Thank you all.

henriquetruta gravatar imagehenriquetruta ( 2015-01-26 11:09:03 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-01-22 11:09:41 -0500

GLaupre gravatar image

updated 2015-01-22 11:14:27 -0500

There are plenty of topics for that question. Try those ones: link1

link2

link3

... :)

edit flag offensive delete link more

Comments

Hi, GLaupre. Thanks for your help.

I tried those links of yours, but none of them worked for me.

henriquetruta gravatar imagehenriquetruta ( 2015-01-23 07:13:00 -0500 )edit

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-01-22 11:00:09 -0500

Seen: 1,008 times

Last updated: Jan 22 '15