Ask Your Question
0

[solved] instance(windows7) - can ping but can't browser

asked 2015-01-21 01:57:06 -0500

anonymous user

Anonymous

updated 2015-01-21 21:09:22 -0500

fixed ip : 192.168.100/24
floating ip : 192.168.1.0/24

but, the win7 instance has "169.254.10.101/16", dhcp.
and cannot conneted network.

and I changed the ip settings.
not DHCP, static ip : 192.168.100.22(VM's fixed ip address)
and I can ping test. "ping http://www.google.com%22 (www.google.com")
but Cannot open the IE browser. "http://www.google.com"
maybe any browser :(

help me, please........

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Could you explain about which Openstack environment you are talking about ? Decreasing MTU is not required for Win2012 eval version on RDO Juno Multi Node System (ML2&OVS&VXLAN Setup ), unless it is GRE system. It works on DHCP enabled private subnet.

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2015-01-21 06:30:21 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-01-21 05:39:05 -0500

capsali gravatar image

change mtu from 1500 to 1454 . And it seems DHCP server is not running!

edit flag offensive delete link more

Comments

I solved this problem. :)
DHCP server is running.
The solution is
1. open the command with admin. 2. type "netsh -c interface ipv4"
3. type "reset".
4. windows reboot.

Thank you dbaxps and capsali. :)

qqomi gravatar imageqqomi ( 2015-01-21 21:04:39 -0500 )edit

I had to use 1400. I find it following http://www.sysadmintutorials.com/tuto... instructions. The final command was "netsh interfaces set subinterface "11" mtu=1400 store=persistent", where 11 is the interface that leads to the LAN.

sacha-m gravatar imagesacha-m ( 2016-03-23 10:48:34 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-01-21 01:57:06 -0500

Seen: 4,372 times

Last updated: Jan 21 '15