Open Vswitch Error while processing VIF ports

asked 2014-12-16 09:22:46 -0600

fresher gravatar image

updated 2015-02-16 00:32:24 -0600

Moe gravatar image

I am doing a openstack icehouse setup following the guide :

http://docs.openstack.org/icehouse/in...

I have one server (OS is ubuntu desktop 14.04) with controller+neutron with controller using eth0 and neutron management using eth1. I have given a IP to eth1:1 in the same subnet as of management network for instance tunnel interface.

The other server is compute node (OS ubuntu server 14.04)

I am able to create instance and assign a floating IP to the VM which I can ping and ssh. But I cannot access internet from the VM.

Also, I have to restart the openvswitch-switch service to access anything related to ovs. After the restart afetr 30 minutes the same error get logged and my I cannot access anything related to ovs again.

the logs in /var/log/neutron/openvswitch-agent.log on the compute node show the following error:

ERROR neutron.agent.linux.ovs_lib [-] Unable to execute ['ovs-vsctl', '--timeout=10', 'list-ports', 'br-int']. Exception:
Command: ['sudo', '/usr/bin/neutron-rootwrap', '/etc/neutron/rootwrap.conf', 'ovs-vsctl', '--timeout=10', 'list-ports', 'br-int']

unix:/var/run/openvswitch/db.sock: connection attempt failed (Protocol error)\novs-vsctl: unix:/var/run/openvswitch/db.sock: database connection failed (Protocol error)\n'

ERROR neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Error while processing VIF ports

Following error is also there is /var/log/openvswitch/ovsdb-server.log

jsonrpc|WARN|unix: send error: Broken pipe
2014-12-18T12:54:33.171Z|00006|reconnect|WARN|unix: connection dropped (Broken pipe)

2014-12-18T12:54:33.171Z|00007|jsonrpc|WARN|unix: send error: Broken pipe

2014-12-18T12:54:33.171Z|00008|reconnect|WARN|unix: connection dropped (Broken pipe)

How can I resolve this problem?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

ovs-vsctl show?

Eric Xie gravatar imageEric Xie ( 2014-12-17 18:57:18 -0600 )edit

ovs-vsctl works only if I restart the openvswitch-switch service

fresher gravatar imagefresher ( 2014-12-17 21:37:00 -0600 )edit

leave the results of ovs-vsctl show here

Moe gravatar imageMoe ( 2015-03-07 06:18:38 -0600 )edit