Ask Your Question
1

How to debug 'connection refused' issues when running devstack [closed]

asked 2014-12-04 08:53:41 -0600

Syed Md Kamruzzaman gravatar image

updated 2014-12-04 10:42:44 -0600

smaffulli gravatar image

I setup Devstack Juno by command #git clone https://github.com/openstack-dev/devstack.git -b stable/juno but this is not successfully setup. error showing the question subject. then i tried to login devstack and found the error same.

 HTTPConnectionPool(host='192.168.100.98', port=8774): Max retries exceeded with url: /v2/a7cb04531699461cb5f97414815e71f1/extensions (Caused by <class 'socket.error'>: [Errno 111] Connection refused)

What should I do now?

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Syed Md Kamruzzaman
close date 2014-12-13 23:25:19.305110

Comments

Since this is a FAQ, let's use this question to build a nice howto for debugging generic 111 errors with devstack.

smaffulli gravatar imagesmaffulli ( 2014-12-04 10:43:48 -0600 )edit

I could not solve this. I setup Ubuntu again and setup devstack again. Everything fines now. but one problem in cloning. When I cloned it cloned from git:// but cannot cloned. and when I set https:// then It can clone. I set git_base in local.conf file in devstack but it could not solve this.

Syed Md Kamruzzaman gravatar imageSyed Md Kamruzzaman ( 2014-12-06 22:22:45 -0600 )edit

I'm not sure I understand: you're trying to clone devstack inside a virtual machine and you cannot git clone https://git.openstack.org/openstack-dev/devstack as indicated in the documentation?

smaffulli gravatar imagesmaffulli ( 2014-12-09 00:51:43 -0600 )edit

No, this is not the case. Initially I can clone. but when running ./stack.sh, they tried to clone requiremnts, nova, glance etc using git:// and failed. I entered git base in local.conf file but it always tried to clone from git://

Syed Md Kamruzzaman gravatar imageSyed Md Kamruzzaman ( 2014-12-09 01:09:44 -0600 )edit

maybe a firewall issue blocking git:// port? what error do you get?

smaffulli gravatar imagesmaffulli ( 2014-12-09 09:55:26 -0600 )edit

3 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-12-04 10:48:28 -0600

smaffulli gravatar image

updated 2014-12-09 11:53:53 -0600

First thing is to make sure that you're following the right instructions to install devstack. There are lots of blog posts and other results online but the very step is to follow the official devstack documentation. If things don't work, the first thing to do is to make sure you're checking out the correct, latest, stable code and the tested configuration.

Ensure that your nova-api service is running on your host (in your case IP 192.168.100.98) and is listening on port 8774. Port 8774 corresponds to nova-compute service, it's needed for authorizing to keystone service.

You need to check for the nova-api service logs (devstack defaults to /var/log/nova/api.log) to determine the cause of service start up failure. Paste the logs onto http://paste.openstack.org and provide the link in your question (edit it, don't add comments). To enable debugging, have a look at these answers.

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks for reply. I am not getting this location /var/log/nova/api.log

Syed Md Kamruzzaman gravatar imageSyed Md Kamruzzaman ( 2014-12-05 23:32:50 -0600 )edit

Thanks a lot for reply. I am using VM and I installed using http://docs.openstack.org/developer/devstack/guides/single-machine.html (All in One Single Machine) only for devstack. Was I right?

Syed Md Kamruzzaman gravatar imageSyed Md Kamruzzaman ( 2014-12-08 23:57:21 -0600 )edit
0

answered 2014-12-04 12:07:38 -0600

rok gravatar image

I had similar issue after rebooting my computer.. is this your case? You have to launch rejoin-stack after every reboot to rejoin the previous screen..

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks for reply. I tried this but not worked.

Syed Md Kamruzzaman gravatar imageSyed Md Kamruzzaman ( 2014-12-08 00:00:28 -0600 )edit
0

answered 2014-12-09 02:49:54 -0600

sushma-korati gravatar image

The error that you facing "Max retries exceeded with.." can be caused due ti various reasons. But here the issues is with nova as port is "8774".

In devstack by default logs are not generated.

To debug this please try checking if all the services are running or not? using "ps -Af | grep SERVICE-NAME" command or "screen -r". Since nova depends on glance, neutron, cinder and AMQP server, ensure all these are running.

edit flag offensive delete link more

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-12-04 08:53:41 -0600

Seen: 2,109 times

Last updated: Dec 09 '14