Ask Your Question
0

'service openstack-nova-compute start' command doesn't works

asked 2014-11-29 14:55:45 -0600

nevzat gravatar image

Hi all,

I am trying to install icehouse which includes 3 nodes (controller, compute and block) and runs centos 6.6. I have installed identity and image service. Also, I have installed compute service on controller node. Than, I installed openstack-nova-compute service (not start yet) and edited nova.conf file on compute node. Than I tried to start nova-compute service using following command and response was 'Starting openstack-nova-compute: [ OK ]';

service openstack-nova-compute start

But service wasn't started and also there aren't any log file in /var/log/nova. I checked the nova-compute service with /etc/init.d/openstack-nova-compute status. The response was openstack-nova-compute dead but pid file exists. And checked openstack-status; The response was;

== Nova services ==
openstack-nova-api:                     inactive  (disabled on boot)
openstack-nova-compute:                 dead
openstack-nova-network:                 dead
openstack-nova-scheduler:               dead      (disabled on boot)
== Support services ==
mysqld:                                 dead      (disabled on boot)
libvirtd:                               active
messagebus:                             active

Than, I tried to start nova-compute service with followig command /usr/bin/nova-compute --debug and the service was started. And I check log file ,which in /var/log/nova/ folder, everthing was fine and also there isn't any error massege or like that.

I don't understand why the service wasn't started with neitherservice openstack-nova-compute start nor /etc/init.d/openstack-nova-compute start command . Howewer, İt worked with that command /usr/bin/nova-compute --debug.

PS: also compute-network service is in similar situation.

Did anybody experience such a case before?

Thanks to all.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

What say logs in /var/log/nova ?

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-11-30 00:06:33 -0600 )edit

Log files weren't generated when I used '/etc/init.d/openstack-nova-compute start' or 'service openstack-nova-compute start' commands. However, when using '/usr/bin/nova-compute start' command, the log file was generated and there were no 'ERROR' or 'WARNING' massages in compute.log file.

nevzat gravatar imagenevzat ( 2014-11-30 13:52:21 -0600 )edit

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2014-11-29 22:01:12 -0600

hello

my suggestion is don't install nova-api and nova-api meta-data in a single machine.

The configuration conflict, if you restart nova-api then it shows unknown instance.

go through with the documentation pdf, there they mentioned in page 41.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-11-29 14:55:45 -0600

Seen: 2,645 times

Last updated: Nov 29 '14