Noce compute crash and nova --> CRITICAL nova [-] ImportError: Class AP\I cannot be found

asked 2014-10-28 09:36:07 -0600

New-stack gravatar image

updated 2014-10-28 09:37:31 -0600

hi people,

on my enviroment i have 2 compute node (compute99, compute100) and 1 controller/network node. On compute99 all work fine. On compute100 i can't start the service nova-compute because

openstack-nova-compute dead but pid file exists

I try to delete /var/run/nova/nova-compute.pid e restart the service, but this not solve the problem.

On controller if i type

    [root@cloud98 nova]# nova-manage service list
Binary           Host                                 Zone             Status     State Updated_At
nova-consoleauth cloud98                 internal         enabled    :-)   2014-10-23 12:33:48
nova-scheduler   cloud98                 internal         enabled    :-)   2014-10-23 12:33:48
nova-cert        cloud98                 internal         enabled    :-)   2014-10-23 12:33:48
nova-conductor   cloud98                 internal         enabled    :-)   2014-10-23 12:33:43
nova-compute     cloud99                 nova             enabled    XXX   2014-10-14 10:27:18
nova-compute     compute100              nova             enabled    XXX   2014-10-23 10:45:35
nova-compute     compute99               nova             enabled    :-)   2014-10-23 12:33:47

If i try to do:

nova-manage service --host compute100 --service nova-compute disable;
nova-manage service --host compute100 --service nova-compute enable;

the result is this:

  [root@cloud98 nova]# nova-manage service list
Binary           Host                                 Zone             Status     State Updated_At
nova-consoleauth cloud98                 internal         enabled    :-)   2014-10-23 12:33:48
nova-scheduler   cloud98                 internal         enabled    :-)   2014-10-23 12:33:48
nova-cert        cloud98                 internal         enabled    :-)   2014-10-23 12:33:48
nova-conductor   cloud98                 internal         enabled    :-)   2014-10-23 12:33:43
nova-compute     cloud99                 nova             enabled    XXX   2014-10-14 10:27:18
nova-compute     compute100              nova             enabled    :-)   2014-10-23 10:45:35
nova-compute     compute99               nova             enabled    :-)   2014-10-23 12:33:47

but i i try to run:

nova boot .... --avaibality-zone nova:compute100

the status of nova-compute on compute100 came back on XXX

Same idea about?

This the log file on compute100 about nova-compute --->

2014-10-23 15:00:21.610 17267 CRITICAL nova [-] ImportError: Class AP\I cannot be found (['Traceback (most recent call last):\n', '  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/nova/openstack/common/importutils.py", line 29, in import_class\n    return getattr(sys.modules[mod_str], class_str)\n', "AttributeError: 'module' object has no attribute 'AP\\I'\n"])

and the log on controller(api.log is empty) image description

Thank's at all :-)

Nova api is running on controller...

[root@cloud98 nova]# netstat -lntp | grep 877
tcp        0      0 0.0.0.0:8773                0.0.0.0:*                   LISTEN      8252/python
tcp        0      0 0.0.0.0:8774                0.0.0.0:*                   LISTEN      8252/python
tcp        0      0 0.0.0.0:8775                0.0.0.0:*                   LISTEN      8252/python
tcp        0      0 0.0.0.0:8776                0.0.0.0:*                   LISTEN      1984/python
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Try to reinstall nova-api && nova-api-metadata.

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-10-28 09:40:29 -0600 )edit

i just tried

    rpm -qa | grep -i nova-api
openstack-nova-api-2014.1.3-3.el6.noarch

yum erase openstack-nova-api-2014.1.2-1.el6.noarch

 yum install openstack-nova-api

but nothins is changed! some idea?

New-stack gravatar imageNew-stack ( 2014-10-28 10:12:57 -0600 )edit