Ask Your Question
0

installation error with devstack on ubuntu 14.04.1 git clone error for git://git.openstack.org/openstack/requirements.git [closed]

asked 2014-10-08 23:42:15 -0600

saurabh gravatar image

updated 2014-10-09 06:08:33 -0600

Hi, I am trying to install devstack on Ubuntu 14.04.1 I followed the steps given at http://devstack.org and got the clone of devstack:

git clone https://github.com/openstack-dev/devstack.git (https://github.com/openstack-dev/devs...)

on execution of ./stack.sh, git clone failed :

git clone git://git.openstack.org/openstack/requirements.git /opt/stack/requirements

I have also tried:

git clone https://git.openstack.org/openstack/requirements.git (https://git.openstack.org/openstack/r...) /opt/stack/requirements

error log:

  • git_timed clone git://git.openstack.org/openstack/requirements.git /opt/stack/requirements
  • local count=0
  • local timeout=0
  • [[ -n 0 ]]
  • timeout=0
  • timeout -s SIGINT 0 git clone git://git.openstack.org/openstack/requirements.git /opt/stack/requirements Cloning into '/opt/stack/requirements'... fatal: unable to connect to http://git.openstack.org : git.openstack.org[0: 192.237.223.224]: errno=Connection timed out git.openstack.org[1: 2001:4800:7813:516:3bc3:d7f6:ff04:aacb]: errno=Network is unreachable

To avoid ssl errors I did: export GIT_SSL_NO_VERIFY=1

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by saurabh
close date 2014-10-13 06:28:32.131655

2 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-10-10 05:06:49 -0600

smaffulli gravatar image

You either hit a temporary connection problem with git.openstack.org or you have other connectivity issues. Maybe you're behind a proxy or something.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2014-10-13 06:17:41 -0600

saurabh gravatar image

My GIT was using TLS (libgnutls). I build the GIT again with openssl and did: "git clone https://git.openstack.org/openstack/requirements.git%22 (https://git.openstack.org/openstack/r...) . With new GIT this problem is fixed.

edit flag offensive delete link more

Comments

The issue got resolved when I configured git to use https:// instead of git:// as per https://ask.openstack.org/en/question/57376/installing-devstack-unable-to-connect-to-gitopenstackorg/ (57376). Thanks

G-user gravatar imageG-user ( 2016-03-23 07:56:21 -0600 )edit

But now I am facing another issue when I run ./stack.sh which is same as issue mentioned https://ask.openstack.org/en/question/88189/open-stack-installation-i-got-an-error/ (Here). Any suggestion s?

G-user gravatar imageG-user ( 2016-03-23 07:57:54 -0600 )edit

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-10-08 23:42:15 -0600

Seen: 2,862 times

Last updated: Oct 10 '14