Ask Your Question
0

VM's can't get DHCP

asked 2014-09-05 02:27:07 -0500

anonymous user

Anonymous

updated 2014-09-08 02:51:56 -0500

Hi!

I'm running an openstack multinode configuration (3 compute nodes), IceHouse, CentOS 6.5. I use flat networking with VLAN tagging.

When I boot up and instance, it does not get any DHCP from the network node.

I've set the VLAN range to be from 1401 to 1403, but when I boot up and instance and do this on the compute node; cat /var/log/neutron/openvswitch-agent.log | grep "tag=" I can only see networks tagged for VLAN 1 og 2.

When I do; tail -f /var/log/neutron/openvswitch-agent.log I get this message constantly popping up;

014-09-08 09:41:24.035 7085 DEBUG neutron.agent.linux.utils [req-591a544b-4608-4b38-8dc9-b98359f7a5df None] Running command: ['sudo', 'neutron-rootwrap', '/etc/neutron/rootwrap.conf', 'ovs-ofctl', 'dump-flows', 'br-int', 'table=22'] create_process /usr/lib/python2.6/site-packages/neutron/agent/linux/utils.py:48
2014-09-08 09:41:24.092 7085 DEBUG neutron.agent.linux.utils [req-591a544b-4608-4b38-8dc9-b98359f7a5df None] 
Command: ['sudo', 'neutron-rootwrap', '/etc/neutron/rootwrap.conf', 'ovs-ofctl', 'dump-flows', 'br-int', 'table=22']
Exit code: 0
Stdout: 'NXST_FLOW reply (xid=0x4):\n cookie=0x0, duration=1119.772s, table=22, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=1119, priority=0 actions=drop\n'
Stderr: '' execute /usr/lib/python2.6/site-packages/neutron/agent/linux/utils.py:74
2014-09-08 09:41:24.093 7085 DEBUG neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [req-591a544b-4608-4b38-8dc9-b98359f7a5df None] Agent rpc_loop - iteration:559 completed. Processed ports statistics: {'ancillary': {'removed': 0, 'added': 0}, 'regular': {'updated': 0, 'added': 0, 'removed': 0}}. Elapsed:0.058 rpc_loop /usr/lib/python2.6/site-packages/neutron/plugins/openvswitch/agent/ovs_neutron_agent.py:1386

The same message is popping up on the compute nodes hosting virtual machines.

The control-flows on the network node seems ok as well(?);

[root@network ~]# ovs-ofctl dump-flows br-int
NXST_FLOW reply (xid=0x4):
 cookie=0x0, duration=1265.329s, table=0, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=1265, priority=3,in_port=5,dl_vlan=1401 actions=mod_vlan_vid:1,NORMAL
 cookie=0x0, duration=1266.638s, table=0, n_packets=6, n_bytes=468, idle_age=1256, priority=2,in_port=5 actions=drop
 cookie=0x0, duration=1267.577s, table=0, n_packets=6, n_bytes=252, idle_age=997, priority=1 actions=NORMAL
 cookie=0x0, duration=1267.519s, table=22, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=1267, priority=0 actions=drop

[root@network ~]# ovs-ofctl dump-flows br-eth1
NXST_FLOW reply (xid=0x4):
 cookie=0x0, duration=1358.995s, table=0, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=1358, priority=4,in_port=4,dl_vlan=1 actions=mod_vlan_vid:1401,NORMAL
 cookie=0x0, duration=1360.185s, table=0, n_packets=12, n_bytes=724, idle_age=1091, priority=2,in_port=4 actions=drop
 cookie=0x0, duration=1360.919s, table=0, n_packets=46, n_bytes=8142, idle_age=9, priority=1 actions=NORMAL

And on one of the compute nodes hosting a virtual machine;

[root@compute1 ~]# ovs-ofctl dump-flows br-int
NXST_FLOW reply (xid=0x4):
 cookie=0x0, duration=1443.474s, table=0, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=1443, priority=3,in_port=7,dl_vlan=1401 actions=mod_vlan_vid:1,NORMAL
 cookie=0x0, duration=1445.137s, table=0, n_packets=6, n_bytes=468, idle_age=1435, priority=2,in_port=7 actions=drop
 cookie=0x0, duration=1446.381s, table=0, n_packets=0 ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2014-09-21 02:50:00 -0500

geir gravatar image

Forgot to update this, but my problem was solved when I found out that my physical interface used with the VM-configuration network was down. Simply running ifup interface, where interface refers to the particular interface, solved it. I configured my ifcfg file to start the interface at boot time, adding the ONBOOT=YES parameter.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-09-05 02:04:21 -0500

Seen: 529 times

Last updated: Sep 21 '14