Ask Your Question
0

no Hypervisor on fresh install

asked 2014-08-27 03:53:01 -0500

gherasima gravatar image

I install RDO on the server but on both there is no Hypervisor, it should include the local host. The OS is RedHat7.

Thnaks in advance

Adrian

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Please , run virsh version as root.

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-08-27 03:58:01 -0500 )edit

Thanks for the quick replay,

[root@rhsrv ~]# virsh version Compiled against library: libvirt 1.1.1 Using library: libvirt 1.1.1 Using API: QEMU 1.1.1 Running hypervisor: QEMU 1.5.3

[root@rhsrv ~]#

gherasima gravatar imagegherasima ( 2014-08-27 05:05:50 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-08-27 05:13:47 -0500

dbaxps gravatar image

updated 2014-08-27 06:24:35 -0500

Per virsh report

virsh version Compiled against library: libvirt 1.1.1 Using library: libvirt 1.1.1 Using API: QEMU 1.1.1 Running hypervisor: QEMU 1.5.3

Openstack Hypervisor QEMU 1.5.3 is installed on system

RDO AIO or multi-node install automatically install Hypervisor QEMU ,Libvirt and all required virtualization stuff on every compute node on the system. Command virsh version demonstrate you that Hypervisor is installed and ready to go . It also prints it version. You have to proceed with deployment and don't worry about Hypervisor to run your VMs

edit flag offensive delete link more

Comments

Sorry, I didn't understand what I need to do.

Adrian

gherasima gravatar imagegherasima ( 2014-08-27 06:13:27 -0500 )edit

O.K. I was asking because I install on other server "RHEL OpenStack" and I see the local hypervisor.

What do you mean deployment? Thanks in advance

Adrian

gherasima gravatar imagegherasima ( 2014-08-27 06:43:06 -0500 )edit

Configure your IceHouse Host ( if AIO) or Controller && Compute Nodes to run VMs. Create private and external networks , routers and etc.

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-08-27 06:48:15 -0500 )edit

Thanks very much for all your help

gherasima gravatar imagegherasima ( 2014-08-27 07:13:42 -0500 )edit

Sorry, do you have a quick howto to add the local hypervisor to OpenStack for AIO because all the docs that I found are talking of a regular install not via RDO. Thanks in advance

gherasima gravatar imagegherasima ( 2014-08-27 07:41:44 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-08-27 03:53:01 -0500

Seen: 451 times

Last updated: Aug 27 '14