Ask Your Question
1

iperf isn't work between VMs which are placed in other host

asked 2014-08-24 10:23:41 -0500

thna gravatar image

updated 2014-08-25 10:48:24 -0500

Hello, I tried to measure network performance BTW VM which connected through GRE tunnel. So, I configured neutron(ML2/GRE). then I verified TCP performance between VMs which are placed on same host. but I could not make iperf connection bTW VMs (on other host), but ping is ok.

bellow thing is current Security group configuration. I think that I allow all thing to execute iperf.

+-------------+-----------+---------+-----------+--------------+
| IP Protocol | From Port | To Port | IP Range  | Source Group |
+-------------+-----------+---------+-----------+--------------+
| udp         | 1         | 65535   | 0.0.0.0/0 |              |
| tcp         | 1         | 65535   | 0.0.0.0/0 |              |
| icmp        | -1        | -1      | 0.0.0.0/0 |              |
+-------------+-----------+---------+-----------+--------------+

Do you have any comment?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

is the switch that you are using in the middle has the ip filtering/firewall disabled?

prasoontelang gravatar imageprasoontelang ( 2014-08-24 12:54:59 -0500 )edit

yes, it was disabled.

thna gravatar imagethna ( 2014-08-25 10:37:02 -0500 )edit

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-08-25 21:22:49 -0500

thna gravatar image

I solve my problem. MTU occurred mentioned problem. I reduce MTU on VM through bellow commend. then it's work well. #sudo ip link set mtu 1454 dev eth0

refer following blog. http://techbackground.blogspot.kr/201...

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-08-24 10:23:41 -0500

Seen: 377 times

Last updated: Aug 25 '14