Ask Your Question
0

hyperV: compute service goes off when booting an instance

asked 2014-08-11 08:32:02 -0500

mayank0107 gravatar image

I have a 2012 R2 windows machine where hyperV, neutron-hyperV-agent is installed.

I have a devstack running where neutron is not installed.

When I am trying to boot an instance, it fails with error: "ConnectionFailed: Connection to neutron failed: HTTPConnectionPool(host='x.x.x.x', port=9696): Max retries exceeded with url" and further re-scheduled to a different host.

But in the mean time compute service becomes dead in the hyperV host. Is this a known behaviour?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

mayank0107 gravatar imagemayank0107 ( 2014-08-11 08:44:00 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-08-11 08:54:41 -0500

alexpilotti gravatar image

This is correct, you have to disable Neutron in Nova.conf to avoid the error: Comment the "network_api_class" setting in nova-compute.conf on your Hyper-V server(s) and restart the nova-compute service.

Please note that Nova network is currently NOT supported on Hyper-V and that you won't have any networking option for your VMs beside basic flat networking.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-08-11 08:32:02 -0500

Seen: 90 times

Last updated: Aug 11 '14