Ask Your Question
0

Cinder with EqualLogic backend

asked 2014-07-24 10:05:12 -0500

rylie gravatar image

I am trying to setup cinder with an EqualLogic backend. It seems from the cinder-volume log file it is trying to configure the EqualLogic array and just times out. I can see it logs into the array, issues a 'cli-settings confirmation off' and just times out. I have tried changing the timeout from the default of 30 to 60. Below are snippets of the cinder.conf and cinder-volume files.

Any help would be appreciated.

cinder-volume.log

2014-07-24 14:03:31.679 4657 INFO paramiko.transport [-] Connected (version 1.99, client OpenSSH_5.0)
2014-07-24 14:03:31.681 4657 DEBUG paramiko.transport [-] kex algos:['diffie-hellman-group-exchange-sha256', 'diffie-hellman-group-exchange-sha1', 'diffie-hellman-group14-sha1', 'diffie-hellman-group1-sha1'] server key:['ssh-rsa', 'ssh-dss'] client encrypt:['3des-cbc', 'aes128-cbc', 'aes192-cbc', 'aes256-cbc', 'aes128-ctr', 'aes192-ctr', 'aes256-ctr'] server encrypt:['3des-cbc', 'aes128-cbc', 'aes192-cbc', 'aes256-cbc', 'aes128-ctr', 'aes192-ctr', 'aes256-ctr'] client mac:['hmac-sha1', 'hmac-sha1-96'] server mac:['hmac-sha1', 'hmac-sha1-96'] client compress:['none', 'zlib@openssh.com'] server compress:['none', 'zlib@openssh.com'] client lang:[''] server lang:[''] kex follows?False _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/transport.py:1406
2014-07-24 14:03:31.682 4657 DEBUG paramiko.transport [-] Ciphers agreed: local=aes128-ctr, remote=aes128-ctr _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/transport.py:1406
2014-07-24 14:03:31.682 4657 DEBUG paramiko.transport [-] using kex diffie-hellman-group1-sha1; server key type ssh-rsa; cipher: local aes128-ctr, remote aes128-ctr; mac: local hmac-sha1, remote hmac-sha1; compression: local none, remote none _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/transport.py:1406
2014-07-24 14:03:32.254 4657 DEBUG paramiko.transport [-] Switch to new keys ... _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/transport.py:1406
2014-07-24 14:03:32.255 4657 DEBUG paramiko.transport [req-fd711bff-0ba9-4bb7-940d-b32061fb05da - - - - -] Adding ssh-rsa host key for 192.168.60.170: 10542dc2e5caf915c4801c7ff75b8196 _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/transport.py:1406
2014-07-24 14:03:32.454 4657 DEBUG paramiko.transport [-] userauth is OK _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/transport.py:1406
2014-07-24 14:03:32.466 4657 INFO paramiko.transport [-] Authentication (password) successful!
2014-07-24 14:03:32.468 4657 INFO cinder.volume.drivers.eqlx [req-fd711bff-0ba9-4bb7-940d-b32061fb05da - - - - -] EQL-driver: executing "cli-settings confirmation off"
2014-07-24 14:03:32.469 4657 DEBUG paramiko.transport [-] [chan 1] Max packet in: 34816 bytes _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/channel.py:1115
2014-07-24 14:03:32.477 4657 DEBUG paramiko.transport [-] [chan 1] Max packet out: 32768 bytes _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/channel.py:1115
2014-07-24 14:03:32.480 4657 INFO paramiko.transport [-] Secsh channel 1 opened.
2014-07-24 14:03:32.555 4657 DEBUG paramiko.transport [-] [chan 1] Sesch channel 1 request ok _log /usr/lib/python2.7/dist-packages/paramiko/channel.py:1115
2014-07-24 14:03:32.555 4657 DEBUG cinder.volume.drivers.eqlx [-] Reading CLI MOTD _ssh_execute /usr/lib/python2.7/dist-packages/cinder/volume/drivers/eqlx.py:155
2014-07-24 14:04:32.500 4657 ERROR cinder.volume.drivers.eqlx [req-fd711bff-0ba9-4bb7-940d-b32061fb05da - - - - -] Bad or unexpected response from the storage volume backend API: Command timed out
2014-07-24 14:04:32.500 4657 TRACE cinder.volume.drivers.eqlx Traceback (most recent call last):
2014-07-24 14:04:32.500 4657 ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

can you verify on the EqualLogic side that the login is successfull?

On the Cinder side my config looks the same as yours & works http://paste.openstack.org/show/88038/ - perhaps try setting 'eqlx_verbose_ssh=true' would help (not sure what it's verbose about)

jproulx gravatar imagejproulx ( 2014-07-24 18:27:25 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-07-25 07:00:09 -0500

rylie gravatar image

Solved! - Well, not really solved, but now working

This doesn't really help other facing the same issues, but all I did was just blew the whole install away and start from scratch. We were not in a production state yet so I was able to do that.

After that everything above worked, just like jproulx.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2014-07-24 10:05:12 -0500

Seen: 162 times

Last updated: Jul 25 '14