Ask Your Question
1

HP Helion community virt install hangs on seed box ced installer

asked 2014-06-30 14:51:39 -0600

Dustin Holub gravatar image

updated 2014-06-30 15:05:55 -0600

rbowen gravatar image

https://docs.hpcloud.com/helion/commu... - following this mop on fresh 14.04 machine with ~2tb free and 128gb ram.

I'm unable to get past the "root@hLinux:~# bash -x ~root/tripleo/tripleo-incubator/scripts/hp_ced_installer.sh" step on the seed box. My console session loops indefinitely with this output:

+ '[' -e /var/log/upstart/os-collect-config.log ']'
++ date
+ echo 'HP - wait for seed config to start - Mon Jun 30 12:47:07 UTC 2014'
HP - wait for seed config to start - Mon Jun 30 12:47:07 UTC 2014
+ sleep 30

Poked through logging on seed box /var/log/upstart dir, but didn't see anything glaring. Any suggestion on next steps of troubleshooting - or any other data that may be relevant?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Can you copy paste the last few line of /var/log/upstart/os-collect-config.log from seed? Also do ps -fe | grep -i python to check the python process running in seed. Keystone, nova. heat should be running

Haneef Ali gravatar imageHaneef Ali ( 2014-06-30 17:29:53 -0600 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-07-01 08:57:27 -0600

9lives gravatar image

updated 2014-07-01 09:00:06 -0600

Checked the code in hp_ced_installer.sh the following code block will wait until the COLLECT_LOG file is found

COLLECT_LOG=/var/log/upstart/os-collect-config.log
until [ -e $COLLECT_LOG ] ; do
    echo "HP - wait for seed config to start - `date`"
    sleep 30
done

so the root cause should be there is no such file like /var/log/upstart/os-collect-config.log please check if the /usr/local/bin/os-collect-config is running by using

ps -ef | grep os-collect

Hope that helps!

Vic

edit flag offensive delete link more

Comments

I've confirmed the OS-collect log did exist - but had not been updated with my subsequent attempts to run. The os-collect process was stale to my original attempt.

I will start from scratch and see if I hang at the same spot.

Dustin Holub gravatar imageDustin Holub ( 2014-07-01 11:25:15 -0600 )edit

Upon reboot of core machine - re-instantiation of seed vm - and rerun of the ced installer - things appear to be working correctly.

I assume this was a solar flare or some other ghost specific to this environment configuration. I appreciate the guidance in troubleshooting!

Dustin Holub gravatar imageDustin Holub ( 2014-07-01 13:13:17 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-06-30 14:51:39 -0600

Seen: 421 times

Last updated: Jul 01 '14