Ask Your Question
0

No valid host was found when launching an instance Openstack/Devstack

asked 2014-06-17 02:54:45 -0500

dANO- gravatar image

Hi everyone,

Hi everyone, I begin with Openstack and i try to install it with devstack. When i go to my dashboard and i create my instances, I have an error "Host was not found". I check if I have free memory and disk space and it's ok. I dont really understand how i can fix this error ( I'm really beginner with Openstack), anyone can help me please ?

I see this post : https://ask.openstack.org/en/question/6445/no-valid-host-was-found-when-launching-an-instance/ (https://ask.openstack.org/en/question...)

But i dont understand the answer.

Anyone can help me ? , I'm a real beginner with Openstack.

Thank's for your help

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Try checking nova logs (usually in /var/log/nova/ folder). If you want you could pastebin them in order to let us help you.

Generally that error indicates that your compute node has not the capacity for the VM you are trying to boot up (for example if you want to run a 8GB RAM VM on a host that only have 4GB you could find out that error). If you double checked RAM and disk capacity then logs are the right place to find an answer.

Antonio G. gravatar imageAntonio G. ( 2014-06-17 03:19:30 -0500 )edit

I try to create instance and i use the command screen -R , i see this error with nova : http://paste.openstack.org/show/84249/

I checked my RAM and disk capacity and it's ok.

dANO- gravatar imagedANO- ( 2014-06-17 03:28:37 -0500 )edit

do you have ebtables installed on your system? Try intstalling it; if using Ubuntu:

apt-get install ebtables
Antonio G. gravatar imageAntonio G. ( 2014-06-17 04:14:25 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-06-17 03:28:54 -0500

SGPJ gravatar image

Check you nova services (n-cpu, scheduler) are running to make sure you associate availability zone while launching VM and then capacity of the guest vm should be lower than available capacity.

edit flag offensive delete link more

Comments

I checked the capacity , and in my hypervisor just 500Mb is use in the RAM and 15,6Gb is free , and 0bytes used in my disk and 19,0gb is free.And the n-cpu is running

dANO- gravatar imagedANO- ( 2014-06-17 03:31:12 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-06-17 02:54:45 -0500

Seen: 2,264 times

Last updated: Jun 17 '14