Ask Your Question
0

nova network no lease from dhcp

asked 2014-05-13 02:46:47 -0500

anonymous user

Anonymous

Hi,

I am using 2 node controller+compute on ubuntu 14.04 for openstack icehouse. For networking i am using nova-network.

iv created the network but the instance doesnt get any ip from the pool.

nova.conf on compute network_api_class = nova.network.api.API security_group_api = nova firewall_driver = nova.virt.libvirt.firewall.IptablesFirewallDriver network_manager = nova.network.manager.FlatDHCPManager network_size = 254 #allow_same_net_traffic = False multi_host = True send_arp_for_ha = True share_dhcp_address = True force_dhcp_release = True flat_network_bridge = br100 flat_interface = eth1 public_interface = eth0 flat_network_dhcp_start=10.126.58.31

root@heos-cmpt1:~# brctl show bridge name bridge id STP enabled interfaces br100 8000.18e728b463cd no eth1 vnet0 virbr0 8000.000000000000 yes root@heos-cmpt1:~#

root@heos-cmpt1:~# ifconfig br100 Link encap:Ethernet HWaddr 18:e7:28:b4:63:cd inet addr:10.126.58.1 Bcast:10.126.58.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::b06b:55ff:feaf:7560/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:16538 errors:0 dropped:81 overruns:0 frame:0 TX packets:11 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:1433907 (1.4 MB) TX bytes:774 (774.0 B)

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 18:e7:28:b4:63:cc inet addr:10.126.58.17 Bcast:10.126.58.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::1ae7:28ff:feb4:63cc/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:1592884 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:1739481 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:447316606 (447.3 MB) TX bytes:398731418 (398.7 MB) Memory:aec00000-aed00000

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 18:e7:28:b4:63:cd inet6 addr: fe80::1ae7:28ff:feb4:63cd/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:7709197 errors:0 dropped:134 overruns:0 frame:0 TX packets:83 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:741607020 (741.6 MB) TX bytes:6970 (6.9 KB) Memory:aeb00000-aec00000

Starting network... udhcpc (v1.20.1) started Sending discover... Sending discover... Sending discover... No lease, failing

i even cant ping to/from instance if i provide the static ip on the instance. kindly help me to resolve this issue. let me know if you need any other details

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2015-05-01 03:33:37 -0500

uts9 gravatar image
  1. Can you run dhcp client in debug mode and check? link text

  2. Check dnsmasq namespace . Some info here link text

  3. Also check link text

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-05-13 02:46:47 -0500

Seen: 536 times

Last updated: May 01 '15