Ask Your Question
1

Unexpected vif_type=binding_failed

asked 2014-05-13 01:18:11 -0500

Livenux Chou gravatar image

updated 2014-05-13 01:19:51 -0500

I install icehouse on ubuntu 14.04.Creating a virtual machine in the horizon when the error is as follows: 2014-05-13 11:51:34.536 4786 ERROR nova.virt.libvirt.driver [-] [instance: df9928d2 -4c36-4a32-a0d6-850aa5ef582e] During wait destroy, instance disappeared. complete log in this nova-compute.log.

compute: neutron.conf

ml2_conf.ini

nova.conf

neutron:

neutron.conf

ml2-conf.ini

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

View for instance this tread

I added the bridge_mapping in the ml2_plugin.ini and now everything works
fine.
dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-05-13 02:03:50 -0500 )edit

integration_bridge = br-int tunnel_bridge = br-tun bridge_mapping = ?

Livenux Chou gravatar imageLivenux Chou ( 2014-05-13 02:24:15 -0500 )edit

@Livenux Chou . If I would know the exact directive, I would not hide it from you.
Just "google" to find out, you keyword is NovaException: Unexpected vif_type=binding_failed and GRE

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-05-13 02:42:48 -0500 )edit

You running GRE no "bridge_mapping in the ml2_plugin.ini"

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-05-13 03:00:23 -0500 )edit

I did not find a definitive answer on google,thanks

Livenux Chou gravatar imageLivenux Chou ( 2014-05-13 03:10:08 -0500 )edit

4 answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2014-05-14 13:42:22 -0500

dbaxps gravatar image

updated 2014-05-14 14:26:43 -0500

Please, view a final step for issue resolution from Kashyap Chamarthy

[RESOLVED] Re: Launching a Nova instance results in "NovaException: Unexpected vif_type=binding_failed"

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-08-21 10:17:39 -0500

l6unchpad gravatar image

You can also get this error if the network you requested is not available in your availability zone. (icehouse).

edit flag offensive delete link more
0

answered 2014-06-17 05:17:09 -0500

Priya gravatar image

If you are using icehouse release, Please try out the following in the compute node

Update the following in /etc/nova/nova.conf

[Default]

libvirt_vif_driver=nova.virt.libvirt.vif.LibvirtGenericVIFDriver

Restart all the nodes services and the libvirt driver too and then try launching VM

edit flag offensive delete link more
0

answered 2014-06-17 03:32:36 -0500

foexle gravatar image

Hi Guys, i've exactly the same issue and tried the solution which dbaxps described but without success.

Do anynone have solved this ?

Cheers Heiko

edit flag offensive delete link more

Comments

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-06-17 04:22:43 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

3 followers

Stats

Asked: 2014-05-13 01:18:11 -0500

Seen: 5,960 times

Last updated: Aug 21 '15