Ask Your Question
0

Openstack VM is not accessible on LAN

asked 2014-05-01 21:49:15 -0500

Ashish_IN gravatar image

updated 2014-05-01 21:50:38 -0500

I am facing issue with accessing Open stack VM's on LAN.

  • I have setup single machine(192.168.2.15) opensatck using devstack, so all VM's are running inside this machine My machine(192.168.2.15) has one network card(eth0) and
  • I have installed neutron on same machine (192.168.2.15).
  • I have assigned static IP on eth0 of all the LAN machine( such as 192.168.2.15 and 192.168.2.16) in /etc/network/interfaces

Below works fine

  1. I can access internet from VM1(10.0.0.2 which is auto assigned IP).
  2. I can ping LAN machine(192.168.2.16) from VM1.
  3. Openstack machine(192.168.2.15) can ping VM1(10.0.0.2). VM1(10.0.0.2) can ping VM2(10.0.0.3).

But LAN machine 192.168.2.16 is not able to ping VM1(10.0.0.2)

So please suggest how can it be achieved ? And Please consider me as very new to Openstack and networking.

Thanks !!!

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-05-01 23:41:48 -0500

SGPJ gravatar image

Please check security group rules for ICMP & ssh. By default, Security group rules will not allow to ping or SSH in the Guest VMs. You need to add ALL ICMP & SSH for both ingress & egress rules by editing default security group.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-05-01 21:49:15 -0500

Seen: 421 times

Last updated: May 01 '14