Ask Your Question
0

Cloud-init fails to connect on guest running in Openstack with Neutron (Havana)

asked 2014-04-17 07:35:38 -0600

Manikantan gravatar image

Have read some posts like 'cloud-init' fails to connect on guest running openstack with neutron. I am facing similar issue. Not able to reach metadata service - so not able to login to launched VM using key authentication. Are there any bug - like - cloud-init will work only with nova-network and not with neutron? If so, are there any fix for this?

Documentation also talks about config_drive for similar functionality. Appreciate any pointers to documentation on how to use config_drive to push metadata to the launched VMs.

Thanks, Mani

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

You have already asked Question. You may also look the same link in the answer to track step by step issues related with that Question. I just forgot to mention another blog entry. This one contains detailed commands description inside VMs and several snaphots. Hope it helps.

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-04-17 08:19:33 -0600 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-04-17 07:46:18 -0600

dbaxps gravatar image

Quote:- Are there any bug - like - cloud-init will work only with nova-network and not with neutron?.

The answer is NO.

You may view for troubleshooting tips RDO Havana Neutron Namespaces Troubleshooting for OVS&VLAN (GRE) Config

edit flag offensive delete link more

Comments

Mirantis's "approval" for mentioned post may be seen here under "Continuing the Discussion"

dbaxps gravatar imagedbaxps ( 2014-04-18 02:00:29 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-04-17 07:35:38 -0600

Seen: 467 times

Last updated: Apr 17 '14