Cloud-init and multiple networks [closed]

asked 2013-07-01 08:01:04 -0500

Arfghl gravatar image

Hello,

I have added this: "auto eth1 iface eth1 inet dhcp" to the file /etc/network/interfaces to have an additionnal interface on my VM. So I have taken a snapshot for this VM.

Now I can put my VM on two different networks at the same time when I give TWO network configuron for my VM.

However when I try to create a new VM without to give the configuration of the second interface (with Horizon) the cloud-init process does not work properly.

The spawn log is:

[ 3.512374] EXT4fs (vda1): remounted. Opts: (null)

cloudinit startlocal running: Mon, 01 Jul 2013 12:43:08 +0000. up 9.15 seconds

no instance data found in startlocal

cloudinitnonet waiting 120 seconds for a network device.

cloudinitnonet gave up waiting for a network device.

ciinfo: lo : 1 127.0.0.1 255.0.0.0 .

ciinfo: eth0 : 1 10.0.0.4 255.255.255.0 fa:16:3e:f6:eb:98

ciinfo: route0: 0.0.0.0 10.0.0.1 0.0.0.0 eth0 UG

ciinfo: route1: 10.0.0.0 0.0.0.0 255.255.255.0 eth0 U

  • Stopping Handle applying cloudconfig[74G[ OK ]

Waiting for network configuration...

Waiting up to 60 more seconds for network configuration...

Booting system without full network configuration...

  • Stopping Failsafe Boot Delay[74G[ OK ]

  • Starting System V initialisation compatibility[74G[ OK ]

Skipping profile in /etc/apparmor.d/disable: usr.sbin.rsyslogd

  • Starting AppArmor profiles [80G [74G[ OK ]

landscapeclient is not configured, please run landscapeconfig.

  • Stopping System V initialisation compatibility[74G[ OK ]

  • Starting System V runlevel compatibility[74G[ OK ]

  • Starting ACPI daemon[74G[ OK ]

  • Starting save kernel messages[74G[ OK ]

  • Starting regular background program processing daemon[74G[ OK ]

  • Starting deferred execution scheduler[74G[ OK ]

  • Starting automatic crash report generation[74G[ OK ]

  • Starting CPU interrupts balancing daemon[74G[ OK ]

  • Stopping save kernel messages[74G[ OK ]

apache2: apr_sockaddr_info_get() failed for test34

apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName

  • Starting crash report submission daemon[74G[ OK ]

  • Starting web server apache2 [80G [74G[ OK ]

  • Stopping System V runlevel compatibility[74G[ OK ]

  • Starting execute cloud user/final scripts[74G[ OK ]

Nothing else is configured, the user-data script are not found, the hostname is wrong ...

That could be reason of this ?

Thank you in advance for your help :)

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason question is not relevant or outdated by larsks
close date 2014-04-02 19:56:32.417014

Comments

Could you give more information such as the OS of the VM?

annegentle gravatar imageannegentle ( 2013-12-02 21:49:18 -0500 )edit