Ask Your Question
0

br-tun table flow

asked 2014-03-18 14:43:51 -0500

alvi2 gravatar image

updated 2014-03-18 14:44:50 -0500

~]# ovs-ofctl dump-flows br-tun

NXST_FLOW reply (xid=0x4): cookie=0x0, duration=33891.367s, table=0, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=33891, priority=1,in_port=3 actions=resubmit(,2)

cookie=0x0, duration=33895.875s, table=0, n_packets=9, n_bytes=1434, idle_age=19822, priority=1,in_port=1 actions=resubmit(,1) cookie=0x0, duration=33892.662s, table=0, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=33892, priority=1,in_port=2 actions=resubmit(,2) cookie=0x0, duration=33895.605s, table=0, n_packets=3, n_bytes=230, idle_age=33888, priority=0 actions=drop

cookie=0x0, duration=33895.378s, table=1, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=33895, priority=0,dl_dst=00:00:00:00:00:00/01:00:00:00:00:00 actions=resubmit(,20) cookie=0x0, duration=33895.192s, table=1, n_packets=9, n_bytes=1434, idle_age=19822, priority=0,dl_dst=01:00:00:00:00:00/01:00:00:00:00:00 actions=resubmit(,21) cookie=0x0, duration=33895.016s, table=2, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=33895, priority=0 actions=drop cookie=0x0, duration=33894.835s, table=3, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=33894, priority=0 actions=drop cookie=0x0, duration=33894.676s, table=10, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=33894, priority=1 actions=learn(table=20,hard_timeout=300,priority=1,NXM_OF_VLAN_TCI[0..11],NXM_OF_ETH_DST[]=NXM_ OF_ETH_SRC[],load:0->NXM_OF_VLAN_TCI[],load:NXM_NX_TUN_ID[]->NXM_NX_TUN_ID[],output:NXM_OF_IN_PORT[]),output:1

cookie=0x0, duration=33894.53s, table=20, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=33894, priority=0 actions=resubmit(,21)

cookie=0x0, duration=33894.38s, table=21, n_packets=9, n_bytes=1434, idle_age=19822, priority=0 actions=drop**

====================================================================

so what is wrong with the tabel

VM----> br-in -----> br-tun

port 1 = (patch-int)

table 0 2nd row -----> then table 1 -----> then table 20 -----> table 21 and DROP

packets comes from the br-int are not forward to GRE tunnel via br-tun

i believe there is something wrong with the flow tables of br-tun

really appreciate if some can solve my problem

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

ERROR neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Cannot provision VLAN network for net-id=1bb1b4d3-5454-4525-a19b-9e69e70fdcf0 - no bridge for physical_network physnet1 getting this error as well

alvi2 gravatar imagealvi2 ( 2014-03-18 15:00:03 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-03-20 09:03:45 -0500

alvi2 gravatar image

now created the setup in ubuntu 12.4

NXST_FLOW reply (xid=0x4):

cookie=0x0, duration=3103.646s, table=0, n_packets=34, n_bytes=4896, idle_age=109, priority=1,in_port=1 actions=resubmit(,1) cookie=0x0, duration=3102.98s, table=0, n_packets=25, n_bytes=3492, idle_age=104, priority=1,in_port=2 actions=resubmit(,2) cookie=0x0, duration=3103.613s, table=0, n_packets=7, n_bytes=558, idle_age=3094, priority=0 actions=drop cookie=0x0, duration=3103.544s, table=1, n_packets=34, n_bytes=4896, idle_age=109, priority=0,dl_dst=01:00:00:00:00:00/01:00:00:00:00:00 actions=resubmit(,21) cookie=0x0, duration=3103.579s, table=1, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=3103, priority=0,dl_dst=00:00:00:00:00:00/01:00:00:00:00:00 actions=resubmit(,20) cookie=0x0, duration=599.306s, table=2, n_packets=12, n_bytes=2454, idle_age=104, priority=1,tun_id=0x1 actions=mod_vlan_vid:1,resubmit(,10) cookie=0x0, duration=3103.51s, table=2, n_packets=13, n_bytes=1038, idle_age=868, priority=0 actions=drop cookie=0x0, duration=3103.476s, table=3, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=3103, priority=0 actions=drop cookie=0x0, duration=3103.441s, table=10, n_packets=12, n_bytes=2454, idle_age=104, priority=1 actions=learn(table=20,hard_timeout=300,priority=1,NXM_OF_VLAN_TCI[0..11],NXM_OF_ETH_DST[]=NXM_OF_ETH_SRC[],load:0->NXM_OF_VLAN_TCI[],load:NXM_NX_TUN_ID[]->NXM_NX_TUN_ID[],output:NXM_OF_IN_PORT[]),output:1 cookie=0x0, duration=114.079s, table=20, n_packets=0, n_bytes=0, hard_timeout=300, idle_age=114, hard_age=103, priority=1,vlan_tci=0x0001/0x0fff,dl_dst=fa:16:3e:ba:9c:d4 actions=load:0->NXM_OF_VLAN_TCI[],load:0x1->NXM_NX_TUN_ID[],output:2 cookie=0x0, duration=3103.407s, table=20, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=3103, priority=0 actions=resubmit(,21)

cookie=0x0, duration=599.34s, table=21, n_packets=34, n_bytes=4896, idle_age=109, priority=1,dl_vlan=1 actions=strip_vlan,set_tunnel:0x1,output:2

cookie=0x0, duration=3103.372s, table=21, n_packets=0, n_bytes=0, idle_age=3103, priority=0 actions=drop

=======================

now it is workig

but why same setup in Centos is missing that line

cookie=0x0, duration=599.34s, table=21, n_packets=34, n_bytes=4896, idle_age=109, priority=1,dl_vlan=1 actions=strip_vlan,set_tunnel:0x1,output:2

????

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2014-03-18 14:43:51 -0500

Seen: 580 times

Last updated: Mar 20 '14