Ask Your Question
0

Unable To Lunch an instance

asked 2012-06-15 23:36:13 -0500

kolobublik gravatar image

I have installed and ran crowbar using the following videos that Rob Posted
http://www.youtube.com/watch?v=JTrtVU0f9ek (http://www.youtube.com/watch?v=JTrtVU...) and http://www.youtube.com/watch?v=t_hnfYL8xYU (http://www.youtube.com/watch?v=t_hnfY...)

Installed OpenStack using crowbar barclamps everything seems ok all of the configurations seems to be in order but I am unable to lunch an instance Created 4 nodes as shown 1 for crowbar admin and 3 to deploy openstack but I am unable to lunch any instances getting the following ( this is from nova-scheduler.log) 2012-06-15 14:18:11 WARNING nova.scheduler.manager [req-178faf68-32f9-4cf6-8009-b1e6391de71c b2a5fa81d5f1444683a4ddae717d0a99 a03caa9777f7461cb53c5d1e5a6c1052] Failed to schedule_run_instance: No valid host was found. 2012-06-15 14:18:11 WARNING nova.scheduler.manager [req-178faf68-32f9-4cf6-8009-b1e6391de71c b2a5fa81d5f1444683a4ddae717d0a99 a03caa9777f7461cb53c5d1e5a6c1052] Setting instance 4cbf2ebf-4bdf-4495-a646-398a86482a86 to ERROR state.

Thought it was a ram problem Increased ram to 4 GB on each compute node.

Output from nova-manage service list

nova-network d00-0c-29-e2-a1-dc nova enabled :-) 2012-06-15 19:27:20 nova-scheduler d00-0c-29-e2-a1-dc nova enabled :-) 2012-06-15 19:27:23 nova-console d00-0c-29-e2-a1-dc nova enabled :-) 2012-06-15 19:27:22 nova-consoleauth d00-0c-29-e2-a1-dc nova enabled :-) 2012-06-15 19:27:28 nova-volume d00-0c-29-e2-a1-dc nova enabled :-) 2012-06-15 19:27:26 nova-compute d00-0c-29-1d-e9-19 nova enabled XXX None nova-compute d00-0c-29-ea-36-b0 nova enabled XXX None nova-network d00-0c-29-1d-e9-19 nova enabled :-) 2012-06-15 19:27:27 nova-network d00-0c-29-ea-36-b0 nova enabled :-) 2012-06-15 19:27:23

More detalied log http://paste.openstack.org/show/18552/

What might be the problem ? Will appreciate any help I can get !!!

Sincerely, Alexander

edit retag flag offensive close merge delete

3 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2012-06-19 20:52:26 -0500

It looks like nova-compute isn't running.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-06-22 07:11:22 -0500

p-rathor gravatar image

error chnaged to HTTP200 after starting nova-compute

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-06-22 21:21:36 -0500

kolobublik gravatar image

Got an answere on dell maling list vcpu.hotadd = FALSE in vmware

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2012-06-15 23:36:13 -0500

Seen: 20 times

Last updated: Jun 22 '12