Ask Your Question
1

Possible delay in Quantum GRE and flows

asked 2013-05-02 09:14:53 -0500

colo90 gravatar image

updated 2014-03-05 01:29:51 -0500

darragh-oreilly gravatar image

Hi All, i have a brand new install of Grizzly on Ubuntu 12.04 with network_type gre I have high RTT for the first packets when i'm trying to ping the VM My VM has a Private IP: 192.168.178.2 natted on Public IP: 185.21.172.18 When i try to reach public IP, i get this output :

PING 185.21.172.18 (185.21.172.18) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=1 ttl=58 time=6546 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=2 ttl=58 time=5546 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=3 ttl=58 time=4546 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=4 ttl=58 time=3546 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=5 ttl=58 time=2546 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=6 ttl=58 time=1546 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=7 ttl=58 time=546 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=8 ttl=58 time=2.52 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=9 ttl=58 time=2.50 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=10 ttl=58 time=2.73 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=11 ttl=58 time=2.41 ms
64 bytes from 185.21.172.18: icmp_req=12 ttl=58 time=2.67 ms

Seems that the flows are create with some delay. The output of the command : ovs-dpctl dump-flows br-int | grep 212.29.130 as soon as i start the ping is blank when ping start work the flows are created succesfull

ovs-dpctl dump-flows br-int | grep 212.29.130

in_port(80),eth(src=fa:16:3e:99:1b:4c,dst=fa:16:3e:da:15:4c),eth_type(0x0800),ipv4(src=212.29.130.12,dst=192.168.178.2,proto=1,tos=0,ttl=58,frag=no),icmp(type=8,code=0), packets:7, bytes:686, used:0.276s, actions:push_vlan(vid=11,pcp=0),65

in_port(65),eth(src=fa:16:3e:da:15:4c,dst=fa:16:3e:99:1b:4c),eth_type(0x8100),vlan(vid=11,pcp=0),encap(eth_type(0x0800),ipv4(src=192.168.178.2,dst=212.29.130.12,proto=1,tos=0,ttl=64,frag=no),icmp(type=0,code=0)), packets:1, bytes:98, used:0.276s, actions:pop_vlan,80

if i try to ping again the VM (when the flow is created) ping works properly, otherwise latency problems occurs again.

Am I doing something wrong?Can anyone help with this? if you need other information, don't hesitate to ask Thanks

edit retag flag offensive close merge delete

11 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-05-06 10:06:10 -0500

colo90 gravatar image

Hi Darragh, in linux does not exist, but there is in ovs.

Thanks

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2013-05-02 09:14:53 -0500

Seen: 123 times

Last updated: Mar 05 '14