Ask Your Question
0

Is it possible to increase the timeout value while looking for agent plugin on XenServer?

asked 2012-01-17 08:36:05 -0500

gcivitella gravatar image

Hi all, I'm trying to setup Administrator password on a windows image. The image is deployed on XenServer so I'm relying on xentools and the guest agent to set the password. Since at the first boot the OS executes a sysprep, the agent takes a long time to start and the nova-compute's call which ask for plugin version timeouts. It there a way to increase the timeout value or to work around this problem?

thanks a lot

edit retag flag offensive close merge delete

5 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2012-01-23 15:53:01 -0500

gcivitella gravatar image

Increasing the agent_version_timeout as reported before solved my problem. The password problem was agent related. Anyway it coud be useful to set the agent_version_timeout in the nova.conf

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-01-17 17:45:46 -0500

gcivitella gravatar image

In nova/virt/xenapi/vmops.py at row 55 I see there is a timeout defined: flags.DEFINE_integer('agent_version_timeout', 300,

I did try to increase it but I receive anyway the following error: 012-01-17 18:36:32,663 ERROR nova.virt.xenapi.vmops [-] TIMEOUT: The call to password timed out. VM id=42f3bf42-7619-46bd-8c8b-e27c67a3fe6e; args={'enc_pass': 'wWAGii5J9Rfu5IfUpjLG/w==', 'path': '', 'dom_id': '47', 'id': '8b8473d5-c008-4b18-a2e8-28d9aaa55e76'} 2012-01-17 18:36:32,663 ERROR nova.virt.xenapi.vmops [-] Failed to update password: {'message': 'TIMEOUT: No response from agent within 30 seconds.', 'returncode': 'timeout'}

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-01-17 18:07:23 -0500

The error you pasted is the password request failing. This occurs after the agent version is requested. agent_version_timeout only affects the agent version query and not the subsequent setting of the password.

There should be entries in the log before the snippet you included about the agent version. Can you paste that as well?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-01-18 08:36:09 -0500

gcivitella gravatar image

These are some relevant entries about a windows deploy: http://paste.openstack.org/show/4391/

On my nova-compute log, at service startup, I can see: 2012-01-18 09:32:08,278 DEBUG nova [-] agent_version_timeout : 1800 from (pid=6813)

Thanks

edit flag offensive delete link more
0

answered 2012-01-18 16:37:04 -0500

gcivitella gravatar image

The problem could be the windows agent which exits with code 0 and outputs nothing when receives an agent version request. It lets the spawing process on nova-compute go to the set admin password phase without a fully working agent.

edit flag offensive delete link more

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2012-01-17 08:36:05 -0500

Seen: 59 times

Last updated: Jan 23 '12