instance launching issue

asked 2020-08-15 09:05:15 -0500

midhunlalnb gravatar image

Hi all, --> I created an openstack set up in my networking lab. ---> Vmware installed in one of the blade server then ubuntu 18.04 installed as OS. ---> openstack 5.3.1 version successfully installed in this os ---> In my lab we are using 192.168.x.x/16 network --->  In openstack I created an external network with 192.168.x.x/16 ----> In openstack I created an internal network with 172.16.x.x/16(for testing)-----> then I created 1 external network(provider network),1 router,1 private               cloud .------>    In internal network I created 2 instance (172.16.0.2&172.16.0.3)this two instance pinging each other and i am able assign floating ip(192.168.x.x) to this instance----> Now my problem is I created a original instance with my network(192.168.x.x)in provider network(that instance directly attached to external (provider network))--->This instance launched successfully and interface ip also our internal ip and dns also showing correct but i am not able to ping our any one of the lab network ip,internet also not available. please help me on this

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Please clarify:

  1. which instance(s) have no connectivity to the lab network and the internet?
  2. how did you install OpenStack?
  3. how did you connect the cloud to the lab network?
  4. can you reach the lab network from the Vmware VM that hosts OpenStack?
Bernd Bausch gravatar imageBernd Bausch ( 2020-08-15 19:19:26 -0500 )edit