OpenStack vm not getting internet

asked 2019-10-23 01:14:37 -0600

deepak2112 gravatar image

I deployed openstack multinode(3 controller , 3 compute , 2 network node) using kolla-ansible version stein , after deployment my instance are not able to reach internet but they can ping gateway, and dns both , but are not geeting internet. i can not ping any thing on internet from virtual router also. any one can help me on this .

interface detail: p3p1 - 192.168.40.xx managment p3p2 - 192.168.30.xx tunnel em1 - external with no ip on both network node

Manager "ptcp:6640:127.0.0.1" is_connected: true Bridge br-int Controller "tcp:127.0.0.1:6633" is_connected: true fail_mode: secure Port "qr-3510cc16-a5" tag: 1 Interface "qr-3510cc16-a5" type: internal Port "ha-122b99fc-9f" tag: 2 Interface "ha-122b99fc-9f" type: internal Port int-br-ex Interface int-br-ex type: patch options: {peer=phy-br-ex} Port "tap00540194-00" tag: 1 Interface "tap00540194-00" type: internal Port "qg-33e732e3-1b" tag: 4 Interface "qg-33e732e3-1b" type: internal Port br-int Interface br-int type: internal Port patch-tun Interface patch-tun type: patch options: {peer=patch-int} Bridge br-tun Controller "tcp:127.0.0.1:6633" is_connected: true fail_mode: secure Port br-tun Interface br-tun type: internal Port patch-int Interface patch-int type: patch options: {peer=patch-tun} Port "vxlan-c0a81e5c" Interface "vxlan-c0a81e5c" type: vxlan options: {df_default="true", in_key=flow, local_ip="192.168.30.82", out_key=flow, remote_ip="192.168.30.92"} Bridge br-ex Controller "tcp:127.0.0.1:6633" is_connected: true fail_mode: secure Port phy-br-ex Interface phy-br-ex type: patch options: {peer=int-br-ex} Port br-ex Interface br-ex type: internal Port "em1" Interface "em1"

Blockquote

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

This is probably the most asked question on this forum, have you used the search field? There are lots of things to try. Have you checked the security-group settings?

eblock gravatar imageeblock ( 2019-10-23 10:42:08 -0600 )edit

@deepak2112 have you checked connecting external interface (facing towards internet G/W)to br-ex OVS bridge manually.

Sheshadri23 gravatar imageSheshadri23 ( 2019-10-30 02:30:48 -0600 )edit