out of sync packtes on NIC-interface to OVS-Br interface

asked 2019-10-10 05:32:44 -0600

I'm naive to openstack world so this might be a trivial question or might be easy to solve but I don't have any clue of this so please guide me resolve this problem. http:// (image description) I have Baremetal setup created using pike version of openstack OOO. From a VM on Compute-2 generating packets and forward towards VM on Compute-0. In packet capture it is clearly visible that packets coming on Compute-0 NIC interface are in correct order but on the next hop of OVS-Br packets are getting out of sync. I looked on google for any this type of issue is being reported but I wont get any answer for it.

I have highlighted the packet which is out of sync in second trace.

I'm not able to upload any file as I have just created account and I don't have '>10 points required to upload files'

Please help me to identify if I did any miss-configuration or anything. Thanks in advance.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

You can upload text files to paste.openstack.org and image files to any of the image services like imgur.

IP doesn't guarantee that packets are sent or arrive in order, by the way. TCP is the protocol that orders them. Do these unordered packets cause you any problem?

Bernd Bausch gravatar imageBernd Bausch ( 2019-10-10 18:43:41 -0600 )edit

These are not actual SCTP session. I have a tool which generates packets and forwards with gateway marking IP address of VM interface. Like something we run a PCAP file using TCPReplay tool on linux. Yes the sequence of packets has to be intact otherwise the behavior of server is malfunctioning,

Swapneil gravatar imageSwapneil ( 2019-10-14 04:26:52 -0600 )edit