[TripleO][Overcloud]Error during the deployment of the overcloud

asked 2019-05-20 05:21:13 -0500

Shmii gravatar image

updated 2019-05-21 04:00:31 -0500

Hi,

I’m trying to deploy an Openstack “test-lab” with TripleO.

Unfortunately I'm stuck in the deployment of the overcloud.

When i' lunching my overcloud deployment

(undercloud) [stack@undercloud ~]$ openstack -vvv --debug overcloud deploy \
                                                --templates

I’have this error ... and don’t know in witch way searching …

...
overcloud.ControllerServiceChain.ServiceChain:
  resource_type: OS::Heat::ResourceChain
  physical_resource_id: 
  status: CREATE_FAILED
  status_reason: |
    resources.ServiceChain: Property error: resources[112].properties: Property DockerNovaPlacementConfigImage not assigned
clean_up ListStackFailures: 
END return value: 0
....
Heat Stack create failed.
Heat Stack create failed.
clean_up DeployOvercloud: Heat Stack create failed.
END return value: 1

I've just find this error on my VM node validate information. Bud i don't know how to correct this.

Cannot validate image information for node 1a9fc2e0-b876-405b-91ce-0e568eb8c381 because one or more parameters are missing from its instance_info and insufficent information is present to boot from a remote volume. Missing are: ['ramdisk', 'kernel', 'image_source']

(undercloud) [stack@undercloud ~]$ openstack baremetal node validate compute1
+------------+--------+---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Interface  | Result | Reason                                                                                                                                                                                                                                                                    |
+------------+--------+---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| bios       | False  | Driver ipmi does not support bios (disabled or not implemented).                                                                                                                                                                                                          |
| boot       | False  | Cannot validate image information for node 1a9fc2e0-b876-405b-91ce-0e568eb8c381 because one or more parameters are missing from its instance_info and insufficent information is present to boot from a remote volume. Missing are: ['ramdisk', 'kernel', 'image_source'] |
| console    | False  | Missing 'ipmi_terminal_port' parameter in node's driver_info.                                                                                                                                                                                                             |
| deploy     | False  | Cannot validate image information for node 1a9fc2e0-b876-405b-91ce-0e568eb8c381 because one or more parameters are missing from its instance_info and insufficent information is present to boot from a remote volume. Missing are: ['ramdisk', 'kernel', 'image_source'] |
| inspect    | True   |                                                                                                                                                                                                                                                                           |
| management | True   |                                                                                                                                                                                                                                                                           |
| network    | True   |                                                                                                                                                                                                                                                                           |
| power      | True   |                                                                                                                                                                                                                                                                           |
| raid       | False  | Driver ipmi does not support raid (disabled or not implemented).                                                                                                                                                                                                          |
| rescue     | False  | Cannot validate image information for node 1a9fc2e0-b876-405b-91ce-0e568eb8c381 because one or more parameters are missing from its instance_info and insufficent information is present to boot from a remote volume. Missing are: ['ramdisk', 'kernel', 'image_source'] |
| storage    | True   |                                                                                                                                                                                                                                                                           |
+------------+--------+---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+

I'm following this documentation:

http : / / docs.openstack.org/tripleo-docs/latest/install/index.html

I’have an hypervisor with 3 Vms with suggested prerequisite.

My networks on the hypervisor configure like is suggested here:

https: / /docs.openstack.org/tripleo-docs/latest/install/environments/baremetal.html#networking

  • The physical network bridged “br6” on “eno6” for the “public/external” network to access my Vms (10.101.0.6/23)
  • An internal network based on (openswitch) “ovsbr” for PXE/Managment network (no access from the hypervisor)

the output :

[root@Hypervisor]# ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1000
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
       valid_lft forever preferred_lft forever
    inet6 ::1/128 scope host 
       valid_lft forever preferred_lft forever
...
7: eno6: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq master br6 state UP group default qlen 1000
    link/ether 20:67:7c:eb:4f:e4 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
...
9: ovsbr: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1000
    link/ether 06:49 ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Need Help plz ! I'm realy stuck

Shmii gravatar imageShmii ( 2019-05-24 03:35:01 -0500 )edit