TripleO Undercloud installation fails

asked 2019-02-22 02:31:25 -0500

JustOneQuestion gravatar image

Hello,

we are trying to deploy openstack via tripleO and following the official documentation: https://access.redhat.com/documentation/en-us/red_hat_openstack_platform/14/html-single/director_installation_and_usage/#installing-the-director (https://access.redhat.com/documentati...)

We tried to install the undercloud, but it fails with following error:

2019-02-22 08:42:43.883 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] /etc/keystone file is Absent.
2019-02-22 08:42:53.197 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] ** Performing Heat stack create.. **
2019-02-22 08:49:40.386 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] ** Downloading undercloud ansible.. **
2019-02-22 08:49:59.509 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] Generating default ansible config file /home/stack/ansible.cfg
2019-02-22 08:49:59.565 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] ** Running ansible deploy tasks **
2019-02-22 08:50:00.105 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] [DEPRECATION WARNING]: DEFAULT_ASK_SUDO_PASS option, In favor of Ansible Become, which is a generic framework. See become_ask_pass. , use become instead. This feature will be removed
2019-02-22 08:50:00.105 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] in version 2.8. Deprecation warnings can be disabled by setting deprecation_warnings=False in ansible.cfg.

2019-02-22 08:50:00.289 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] ERROR! the role 'tripleo-bootstrap' was not found in /home/stack/undercloud-ansible-YMzEDP/roles:/home/stack/undercloud-ansible-YMzEDP/roles:/home/stack/undercloud-ansible-YMzEDP
2019-02-22 08:50:00.289 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] 
2019-02-22 08:50:00.289 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] The error appears to have been in 

'/home/stack/undercloud-ansible-YMzEDP/deploy_steps_playbook.yaml': line 27, column 7, but may
2019-02-22 08:50:00.289 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] be elsewhere in the file depending on the exact syntax problem.
2019-02-22 08:50:00.289 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] 
2019-02-22 08:50:00.289 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] The offending line appears to be:
2019-02-22 08:50:00.289 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] 
2019-02-22 08:50:00.290 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ]   roles:
2019-02-22 08:50:00.290 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ]     - tripleo-bootstrap
2019-02-22 08:50:00.290 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ]       ^ here
2019-02-22 08:50:00.324 9705 ERROR tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] Exception: Deployment failed
2019-02-22 08:50:00.326 9705 ERROR tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] None

2019-02-22 08:50:01.647 9705 WARNING tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] Install artifact is located at /home/stack/undercloud-install-20190222075000.tar.bzip2
2019-02-22 08:50:01.648 9705 ERROR tripleoclient.v1.tripleo_deploy.Deploy [  ] 
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deployment Failed!

ERROR: Heat log files: /var/log/heat-launcher/undercloud_deploy-dKfWXY

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2019-02-22 08:50:01.648 9705 ERROR openstack [  ] Deployment failed.
2019-02-22 08:50:01.768 9261 ERROR tripleoclient.v1.undercloud.InstallUndercloud [  ] 
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

An error has occured while deploying the Undercloud.

See the previous output for details about what went wrong.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

`2019-02-22 08:50:01.769 9261 ERROR tripleoclient.v1.undercloud.InstallUndercloud [  ] Command '['sudo', '--preserve-env', 'openstack', 'tripleo', 'deploy', '--standalone', '--standalone-role', 'Undercloud', '--stack', 'undercloud', '--local-domain=cloud.local', '--local-ip=10.10.43.10/24', '--templates=/usr/share/openstack-tripleo-heat-templates/', '--heat-native', '-e', '/usr/share/openstack-tripleo-heat-templates/environments/docker ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

I am also working through this same bug. If you have found a solution would you kindly post

amnesia gravatar imageamnesia ( 2019-04-16 13:06:45 -0500 )edit

If you post the (non-sensitive) output of grep -v "^$\|^#" undercloud.conf that might help

ARatcliff gravatar imageARatcliff ( 2019-05-07 01:50:01 -0500 )edit