Enabling SRIOV on packstack single node install

asked 2018-10-16 11:55:12 -0500

tim.mcintire gravatar image

Has anyone been able to get SRIOV to work on a single node packstack system? I have tried to follow several different SRIOV how-tos, but have not been successful so far. I am using an HP CN1100R card, I can see the VFs under lspci. I am able to create a port, but when I try to launch the VM it fails to bind to the port.

I am using redhat 7.4 as the host OS and openstack newton.

here is the latest how-to I have tried.

https://wiki.openstack.org/wiki/SR-IO...

Couple observations.

when I add the ml2_conf_sriov.ini file to the neutron-service, I see warnings/errors in the sriov-nic-agent.log file,

2018-10-12 16:17:24.533 29519 WARNING neutron.agent.securitygroups_rpc [req-37d42339-d343-4543-8e03-f81ce614f071 - - - - -] Driver configuration doesn't match with enable_security_group 2018-10-12 16:17:24.534 29519 WARNING stevedore.named [req-37d42339-d343-4543-8e03-f81ce614f071 - - - - -] Could not load neutron.agent.firewall.NoopFirewallDriver

and

018-10-16 10:30:29.872 1932 ERROR oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [-] [ec2a1250-f772-421f-a01c-1266edb617a9] AMQP server on 10.19.109.52:5672 is unreachable: [Errno 111] ECONNREFUSED. Trying again in 2 seconds. Client port: None 2018-10-16 10:30:29.872 1932 ERROR oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-22604c81-dcdd-47ee-9b2c-11f11ab60c4e - - - - -] [2f4037e0-4eab-43ac-82c6-186a8821ab30] AMQP server on 10.19.109.52:5672 is unreachable: [Errno 111] ECONNREFUSED. Trying again in 2 seconds. Client port: None

looking at the output of netstat -lnp, port 5672 is listening.

when I create the port I get:

[root@pstack-ostack2 ~(keystone_admin)]# neutron port-show 4d204f30-58e9-48ed-9f14-fde667b88ee5

+-----------------------+-------------------------------------------------------------------------------------+

| Field | Value | +-----------------------+-------------------------------------------------------------------------------------+

| admin_state_up | True |

| allowed_address_pairs | |

| binding:host_id | |

| binding:profile | {} |

| binding:vif_details | {} |

| binding:vif_type | unbound |

| binding:vnic_type | direct |

| created_at | 2018-10-16T15:49:39Z |

| description | |

| device_id | |

| device_owner | |

| extra_dhcp_opts | |

| fixed_ips | {"subnet_id": "35c7081c-b7bf-405b-b17b-2cfcc5912141", "ip_address": "10.19.92.106"} |

| id | 4d204f30-58e9-48ed-9f14-fde667b88ee5 |

| mac_address | fa:16:3e:93:2d:8e |

| name | sriov_port |

| network_id | cb38c613-c8b3-41f5-9c87-7665972983eb |

| project_id | 23d45c4124af41e0ba50981cf4397526 |

| revision_number | 5 |

| security_groups | bb627090-d1bf-4c37-b306-ea7d642f38ae |

| status | DOWN |

| tenant_id | 23d45c4124af41e0ba50981cf4397526 |

| updated_at | 2018-10-16T15:49:39Z |

+-----------------------+-------------------------------------------------------------------------------------+

the status is down and vif_type is unbound,

I do see it has a MAC address, but I dont see that mac address on any of the VFs ( they are all still 0's ) or the PFs.

any suggestions would be greatly appreciated.

Thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Its down becz it not connected to any instance. also check your rabbitmq server if its running

jamil gravatar imagejamil ( 2020-04-01 22:43:06 -0500 )edit