tripleo quickstart: undercloud qemu-kvm 100%

asked 2018-06-06 23:50:57 -0600

bash quickstart.sh -R master--no-clone --tags all --nodes config/nodes/1ctlr_1comp_1ceph.yml -p quickstart.yml $VIRTHOST

Using the above command, I tried to deploy the tripleo environment on $VIRTHOST (10.160.0.2) from my ansible control machine (10.160.0.3). Everything went until quickstart.sh tried to find the ip address of the undercloud. At that point, playbook failed and errored out.

TASK [setup/undercloud : Get undercloud vm ip address] *************************
task path: /root/tripleo-quickstart/roles/libvirt/setup/undercloud/tasks/main.yml:301
Thursday 07 June 2018 04:06:30 +0000 (0:00:01.577) 0:13:20.528 *********
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (20 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (19 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (18 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (17 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (16 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (15 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (14 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (13 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (12 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (11 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (10 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (9 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (8 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (7 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (6 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (5 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (4 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (3 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (2 retries left).
FAILED - RETRYING: TASK: setup/undercloud : Get undercloud vm ip address (1 retries left).
fatal: [10.160.0.2]: FAILED! => {"attempts": 20, "changed": true, "failed": true, "rc": 1, "stderr": "Connection to 10.160.0.2 closed.\r\n", "stdout": "undercloud ip is not available\r\n", "stdout_lines": ["undercloud ip is not available"]}

PLAY RECAP *********************************************************************
10.160.0.2 : ok=107 changed=57 unreachable=0 failed=1
localhost : ok=10 changed=5 unreachable=0 failed=0

In the $VIRTHOST, I observed qemu-kvm is stuck at 100% cpu utilization.

  PID USER      PR  NI    VIRT    RES    SHR S  %CPU %MEM     TIME+ COMMAND
14613 stack     20   0   12.5g 397164   9536 S  99.7  0.4  15:45.04 qemu-kvm

I tried with various releases (queens, pike, ocata). Same issue. I even tried to use old version (2.1.0) of quickstart. Still same issue. Looks like there is some issue with undercloud image.

Did anyone face this ... (more)

edit retag flag offensive close merge delete