Ask Your Question
1

devstack stack.sh fails on glance image-create

asked 2014-02-03 08:47:14 -0500

Brenne gravatar image

updated 2015-07-05 22:43:30 -0500

smaffulli gravatar image

Hello,

I'm trying to intall devstack but the .stack.sh script always fails at the same point when calling the command glance image-create. I receive a HTTP500 Internal Server Error. Here are the last few lines of the output of stack.sh

This are the last few lines of screen-g-api.log:

I thought if mysql has something to do with it? I already increased the allocatable resources (buffer,cache) for mysql (/etc/mysql/my.cnf). Because I want to work with ironic due to localrc nova-network is disabled and neutron is enabled.

I already successfully set up devstack a few weeks ago, but since I installed my VM again I can't bring it up again.

I am a newbie to openstack. I am trying to install Openstack using devstack in my virtualbox (Ubuntu 12.04 32 bit). I ran ./stack.sh and get an httpinternalservererror. Please find the logs for reference here

--os-image-url http://10.0.2.15:9292 image-create --name cirros-0.3.1-x86_64-uec --is-public True --container-format ami --disk-format ami
2014-02-06 08:57:54 HTTPInternalServerError (HTTP 500)
2014-02-06 08:57:55 ++ failed
2014-02-06 08:57:55 ++ local r=1
2014-02-06 08:57:55 +++ jobs -p
2014-02-06 08:57:55 ++ kill
2014-02-06 08:57:55 ++ set +o xtrace
2014-02-06 08:57:55 stack.sh failed: full log in /opt/stack/logs/stack.sh.log.2014-02-06-084526

I just ran ./stack.sh and ended up in that error. I think this is an issue with glance. However, I do not know much about openstack, so i am unable to give more details. I have pasted the logs. Any help would be appreciated.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Check the logs to see what causes the error. Update the questions providing more details. And I suggest to use http://paste.openstack.org to paste long log files.

smaffulli gravatar imagesmaffulli ( 2014-02-06 16:40:15 -0500 )edit

Thanks for your response smafulli. I just ran ./stack.sh and ended up in that error. I think this is an issue with glance. However, I do not know much about openstack, so i am unable to give more details. I have pasted the logs here http://paste.openstack.org/show/62963/%3C/p%3E (http://paste.openstack.org/show/62963/)

Aayush Agarwal gravatar imageAayush Agarwal ( 2014-02-06 22:44:28 -0500 )edit

Is this similar to: https://ask.openstack.org/en/question/11367/devstack-stacksh-fails-on-glance-image-create/ And can this be because of swift? glance gives https500 when swift is down?

openjastackstack gravatar imageopenjastackstack ( 2014-02-07 08:23:04 -0500 )edit

I would suggest to first check if the glance database tables have been created! If not created, probably try running db_sync, that might give you some clues.

unmesh-gurjar gravatar imageunmesh-gurjar ( 2014-02-07 10:58:43 -0500 )edit

3 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2014-02-07 14:21:01 -0500

You might want to try a re-install of devstack, there is a clean.sh script that will remove it entirely from your system, then just clone it back and run stack.sh again to see if it works. I had a Devstack installl fail on me yesterday, different error and on a server I never run it on, I am going to be back on it later today to figure it out, but it was a different error as I was using Nova-network not Neutron. I may try enable Neutron to see what I get, but I wanted to see Nova-network work first.

edit flag offensive delete link more

Comments

1

Thanks Bill! I went one step further: I set up my devstack VM again, cloned devstack, run stack.sh an voila. It worked :-) but actually this isn't quite the solution of the problem I think.

Brenne gravatar imageBrenne ( 2014-02-10 05:43:38 -0500 )edit
0

answered 2014-02-09 22:37:11 -0500

shum gravatar image

updated 2014-02-09 22:38:05 -0500

im facing the same issue :( tried to run clean.sh anf again stack.sh but in vain :( devstack glance not working

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-08-21 07:23:40 -0500

Hi Guys, I am having the same issue while installing devstack on Ubuntu 14.04 in VM. It always gives:

2015-08-21 11:37:42.492 | + openstack --os-token 38f3dde1f63644568e74513b1279bf3a --os-url http://10.0.2.15:9292 image create cirros-0.3.4-x86_64-uec --public --container-format ami --disk-format ami 2015-08-21 11:37:45.340 | ERROR: openstack 500 Internal Server Error: Failed to upload image 9bdaedcc-e620-4285-a363-fcc8d35e4a41 (HTTP 500)

However if I try to to run command manually (under same user) it works.

I've tried to find the error in google, however all solutions do not help.

Thanks

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

[hide preview]

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-02-03 08:47:14 -0500

Seen: 1,096 times

Last updated: Jul 05