Ask Your Question
0

[Neutron] Cant ping router's external gateway.

asked 2018-02-01 09:47:30 -0500

woltjert gravatar image

I have created the router and networks as outlined in https://docs.openstack.org/ocata/install-guide-ubuntu/launch-instance.html#create-virtual-networks (the guide) for both provider and selfservice networks. All interfaces on the neutron router show status:active. However, when I try to ping the router's external gateway on anything but the controller node the neutron services are running on, the pings fail. If I ping it on the node running the neutron services, they succeed, but fail on the other controller. If I shut down the controller where the pings succeed, the other controller starts to get pings, but all other nodes still cannot ping.

I have 2 controllers running in different VMs on different servers running qemu/kvm, the api services on the controllers are set up for HA using the HA guide for reference (everything seems to work in that respect). The host servers running the controller VMs have a 10G bond with 2 VLANs on it, the management and provider network VLANs. All all of the traffic between nodes is switched.

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2018-03-08 07:21:54 -0500

woltjert gravatar image

The problem was to do with neutron being inside a VM, the problem disappears after moving it to metal.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-02-01 09:47:30 -0500

Seen: 161 times

Last updated: Mar 08