RDO MultiNode GRE tunnels & External network [closed]

asked 2014-01-20 10:10:41 -0500

Romain gravatar image

updated 2014-01-22 15:12:38 -0500

Evgeny gravatar image

Hello,

I'm trying to deply a multi-node openstack infrastructure with Neutron using GRE tunnels.

I have one controller node doing networking stuff and one QEMU compute node. I have three different networks for both host.

ETH0 is used for external access (Internet). Network 192.168.100.0/24, the gateway is 192.168.100.253.

ETH1 is used for management network (communication between Openstack components). Network 192.168.200.0/24

ETH2 is used for communication between VMs. Network 192.168.220.0/24

For now, communications between VMs on a private network works. However, the access on the external network fails. For example, I have a host with IP 192.168.100.14 trying to ping an openstack VM with a floating IP 192.168.100.171. The ping requests get no responses. I have made a tcpdump on both br-ex and eth0 of the controller/network node. I see no ICMP packet, just ARP requests on ETH0 and Br-ex, the ARP replies are only on ETH0...

My network interfaces on Controller/Network node are defined like this:

DEVICE=br-ex

DEVICETYPE=ovs

TYPE=OVSBridge

ONBOOT=yes

BOOTPROTO=static

IPADDR=192.168.100.101

NETMASK=255.255.255.0

GATEWAY=192.168.100.253

DEVICE=eth0

HWADDR=xxx

TYPE=OVSPort

DEVICETYPE=ovs

OVS_BRIDGE=br-ex

ONBOOT=yes

promisc=yes

DEVICE=eth2

HWADDR=xxx

TYPE=Ethernet

UUID=17998848-ca4f-4389-b1ab-3664dec55208

ONBOOT=yes

NM_CONTROLLED=no

BOOTPROTO=static

IPADDR=192.168.220.1

NETMASK=255.255.255.0

I don't know how to debug this network issue. Do you have an idea?

Thanks beforehand for your kind answers.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason not a real question by Romain
close date 2014-01-23 08:49:56.245111