packstack --allinone - authentication problem

asked 2017-05-10 08:03:04 -0500

macnowak gravatar image

Hi all,

I am trying to configure OpenStack (Ocata) in VirtualBox guest system (host: Windows, guest: CentOS 7). This process can be successfully finished in my home envirnoment where quick start instruction fits my network configuration (single router, possibility of using bridge adapter in VirtualBox and static ip related with such bridge). However in my corporate network using static ip in guest system and connection with world using bridge adapter isn't possible. This is where problem begins.

I have tried to run packstack with different network configuration and it always fails.

My last try:

Single network adapter: NAT Network with ip set to 192.168.15.15, gateway: 192.168.15.1, mask: 24, promiscuous mode: All
Firewalld: disabled and stopped
NetworkManager: disabled and stopped
network: enabled and started
selinux settings: disabled
proxy set (corporate network requires proxy) - yum can install anything 
centos-release-openstack-ocata and openstack-packstack installed and updated

Executing following command: packstack --allinone --provision-demo=n leads to presenting big list of DONE operations and starts test/verification process

This process fails with following message:

ERROR: Error appeared during Puppet run: 192.168.15.15_controller.pp Error: Failed to apply catalog: Could not authenticate You will find full trace in log [...]

http://i.imgur.com/UjEtJp7.png (image description)

openstack-setup.log

2017-05-10 13:30:20::INFO::shell::94::root:: [localhost] Executing script:
cd /var/tmp/packstack/20170510-132544-n1D_fQ/hieradata
tar --dereference -cpzf - ../hieradata | ssh -o StrictHostKeyChecking=no -o UserKnownHostsFile=/dev/null root@192.168.15.15 tar -C /var/tmp/packstack/4bb5c92886214f2387dbd75ada11d6ee -xpzf -
cd /usr/lib/python2.7/site-packages/packstack/puppet
cd /var/tmp/packstack/20170510-132544-n1D_fQ/manifests
tar --dereference -cpzf - ../manifests | ssh -o StrictHostKeyChecking=no -o UserKnownHostsFile=/dev/null root@192.168.15.15 tar -C /var/tmp/packstack/4bb5c92886214f2387dbd75ada11d6ee -xpzf -
cd /usr/share/openstack-puppet/modules
tar --dereference -cpzf - aodh apache ceilometer certmonger cinder concat firewall glance gnocchi heat horizon inifile ironic keystone magnum manila memcached mongodb mysql neutron nova nssdb openstack openstacklib oslo packstack panko rabbitmq redis remote rsync sahara ssh stdlib swift sysctl tempest trove vcsrepo vswitch xinetd | ssh -o StrictHostKeyChecking=no -o UserKnownHostsFile=/dev/null root@192.168.15.15 tar -C /var/tmp/packstack/4bb5c92886214f2387dbd75ada11d6ee/modules -xpzf -
2017-05-10 13:43:23::ERROR::run_setup::1027::root:: Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/packstack/installer/run_setup.py", line 1002, in main
    single_step_aio_install(options, logFile)
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/packstack/installer/run_setup.py", line 769, in single_step_aio_install
    single_step_install(options, logFile)
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/packstack/installer/run_setup.py", line 800, in single_step_install
    _main(options, answerfilepath, logFile)
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/packstack/installer/run_setup.py", line 678, in _main
    runSequences()
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/packstack/installer/run_setup.py", line 645, in runSequences
    controller.runAllSequences()
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/packstack/installer/setup_controller.py", line 81, in runAllSequences
    sequence.run(config=self.CONF, messages=self.MESSAGES)
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/packstack/installer/core/sequences.py", line 109, in run
    step.run(config=config, messages=messages)
  File ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Hi, In my case, I'm installing on a corporate laptop and experiencing similar error as you have here. Have you had any luck already?

jefrie gravatar imagejefrie ( 2017-07-14 02:55:10 -0500 )edit

Hi in your corporate network , are you successful running yum update -y ? inside your centos7 box

CloudEnthusiast gravatar imageCloudEnthusiast ( 2017-08-10 04:59:16 -0500 )edit

Hi jefrie, hi CloudEnthusiast.

Actually I have changed a job last time ;)

macnowak gravatar imagemacnowak ( 2017-08-10 07:00:06 -0500 )edit