Ask Your Question
0

Unable to boot VM created from ISO - storage issue

asked 2014-01-17 00:37:26 -0500

Sudheesh gravatar image

When we launch an openstack instance from ISO, it succeeds. But when we open remote console to the newly created instance, it shows RHEL install wizard. On storage device selection page, to actually extract ISO contents, it fails with error "no drive found". Though we have given 20/40GB space to new instance, it fails to find that disk given to VM. We tried 2 options (boot from image & boot from image create new volume), both failed with same msg Difference between the two options is -- boot from image - ISO is given as a CD/DVD drive to VM. boot from image (create new volume) -- ISO is mounted on the new cinder volume attached to KVM host In both cases, ISO image is found, but to layout that image it can't find local 20/40GB drive that we have given to new instance

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-11-16 06:02:05 -0500

Beny gravatar image

When I faced this problem, I have added a new flavor with Ephemeral Disk and created an instance with that new flavor. I guess it worked.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

3 followers

Stats

Asked: 2014-01-17 00:37:26 -0500

Seen: 586 times

Last updated: Nov 16 '16