I'm new to openstack and unix in general, I have installed openstack Ocata on CentOS and was able to get openstack running, but I can't seem to reach my external network.

asked 2017-04-25 07:45:50 -0500

omaher gravatar image

I have followed the instructions below for installation. https://www.rdoproject.org/install/quickstar/ (https://www.rdoproject.org/install/qu...) Creating 2 networks as private and public, and configuring the public network as external from admin, at this point I can't seem to ping the external gateway IP address form my openstack server. I don't know how to fix this problem, and will appreciate if anyone can help.

+---------------------------+--------------------------------------+ | Field | Value | +---------------------------+--------------------------------------+ | admin_state_up | UP | | availability_zone_hints | | | availability_zones | nova | | created_at | 2017-04-25T01:20:30Z | | description | | | dns_domain | None | | id | 52612ec9-b5bf-4f15-be9e-b71c08e5d9b3 | | ipv4_address_scope | None | | ipv6_address_scope | None | | is_default | False | | mtu | 1450 | | name | public | | port_security_enabled | False | | project_id | 7192189f37194534a7f72e3b016fd3a6 | | provider:network_type | vxlan | | provider:physical_network | None | | provider:segmentation_id | 15 | | qos_policy_id | None | | revision_number | 6 | | router:external | External | | segments | None | | shared | False | | status | ACTIVE | | subnets | fb58f886-15b9-43ac-83e9-0f6f338c1136 | | updated_at | 2017-04-25T01:43:02Z | +---------------------------+--------------------------------------+ Thanks,

edit retag flag offensive close merge delete