Ask Your Question
1

Error when installing Ocata Packstack on CentOS 7.3.1611

asked 2017-03-21 10:49:38 -0500

victorx gravatar image

Following steps on https://www.rdoproject.org/install/quickstart/
packstack --allinone generated the following error:

10.x.x.x_controller.pp: [ ERROR ]
Applying Puppet manifests [ ERROR ]

ERROR : Error appeared during Puppet run: 10.x.x.x_controller.pp Error: Failed to apply catalog: Command: 'openstack ["image", "list", "--quiet", "--format", "csv", "--long"]' has been running for more than 40 seconds (tried 4, for a total of 170 seconds)

Any tips to fix the error are appreciated.

edit retag flag offensive close merge delete

4 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-03-23 22:10:22 -0500

victorx gravatar image

I was eventually able to run packstack --allinone to completion without errors. I used VMware workstation 12 pro on a laptop with 8 GB RAM. I gave the vm 4 GB RAM. It took several hours to complete the install.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2017-03-22 02:35:25 -0500

Hello I get a similar issue with ollinone on CentOS 7.3.1611 installed in Virtulabox with 6GB RAM and 20 GB Disk

Preparing Puppet manifests [ DONE ] Copying Puppet modules and manifests [ DONE ] Applying 10.0.2.15_controller.pp 10.0.2.15_controller.pp: [ ERROR ]
Applying Puppet manifests [ ERROR ]

ERROR : Error appeared during Puppet run: 10.0.2.15_controller.pp Error: Failed to apply catalog: Execution of '/usr/bin/openstack volume type list --quiet --format csv --long' returned 1: Unable to establish connection to http://10.0.2.15:8776/v2/cf616cd09d044d83b7a595a2af5851f2/types?is_public=None (http://10.0.2.15:8776/v2/cf616cd09d04...): HTTPConnectionPool(host='10.0.2.15', port=8776): Max retries exceeded with url: /v2/cf616cd09d044d83b7a595a2af5851f2/types?is_public=None (Caused by NewConnectionError('<requests.packages.urllib3.connection.httpconnection 0x32e1390="" at="" object="">: Failed to establish a new connection: [Errno 111] Connection refused',)) (tried 22, for a total of 170 seconds) You will find full trace in log /var/tmp/packstack/20170321-221357-Ryx6Vn/manifests/10.0.2.15_controller.pp.log Please check log file /var/tmp/packstack/20170321-221357-Ryx6Vn/openstack-setup.log for more information Additional information: * A new answerfile was created in: /root/packstack-answers-20170321-221358.txt * Time synchronization installation was skipped. Please note that unsynchronized time on server instances might be problem for s</requests.packages.urllib3.connection.httpconnection>

edit flag offensive delete link more
0

answered 2017-03-22 01:50:18 -0500

Vinoth gravatar image

Could you post the details of server resources you used? It seems the service stops responding and this is possibly due to the lack of RAM!!

edit flag offensive delete link more

Comments

I'm receiving the same result after doubling my RAM to 4GB on the deployment node. running top during the install reveals more than 1GB available RAM. Thoughts?

Testing if puppet apply is finished: 10.101.23.63_controller.pp [ \ ] 10.101.23.63_controller.pp: [ ERROR ]

stackattack gravatar imagestackattack ( 2017-04-04 17:22:48 -0500 )edit

Additionally, Horizon does finally load at http://my_ip/dashboard however, neither admin nor demo credentials ever load the next page. It hovers at the login page. The only log entry in the horizon log file indicates a success.

stackattack gravatar imagestackattack ( 2017-04-04 17:24:25 -0500 )edit

16GB MEM- same thing

stackattack gravatar imagestackattack ( 2017-04-04 21:10:43 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-03-21 10:49:38 -0500

Seen: 622 times

Last updated: Mar 23