Ask Your Question
0

ocata install nova error

asked 2017-03-03 15:12:56 -0500

luowei gravatar image

During a simple ocata install, religiously following the ubuntu install guide, the nova packages installs fail with:

ERROR: could not access cell mapping database - has api db been created? ... W: Operation was interrupted before it could finish

Has the cell stuff not made it to the install guides yet?

thanks!

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

The guide creates the databases after the installation of Nova components (end of step https://docs.openstack.org/ocata/inst...). If the installation expects the DBs to exist, it's a bug in the guide. Use the bug icon to submit a report.

Bernd Bausch gravatar imageBernd Bausch ( 2017-03-03 17:36:05 -0500 )edit

i have also found in rdo that upgrade to newton nova created nova_api_cell0 where as in ocata it creates nova_cell0 which is what the default cell0 mapping points to...

bcollins gravatar imagebcollins ( 2017-03-03 17:54:13 -0500 )edit

I checked the bug reports, and it looks like this is a known issue that I hope will be resolved soon.

luowei gravatar imageluowei ( 2017-03-03 21:27:50 -0500 )edit
1

I've got the sam error yesterday. Seems to be a bug in the guide. I found out (in one of the log-files) that under ocata cells are no longer an option! Take a look on: (https://docs.openstack.org/ocata/config-reference/compute/cells.html (https://docs.openstack.org/ocata/conf...)) Good luck! b.t.w.: no solution found until now

rholling gravatar imagerholling ( 2017-03-04 00:20:11 -0500 )edit

3 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-03-30 17:43:09 -0500

luowei gravatar image

updated 2017-03-30 17:44:07 -0500

Kudos to the installation guide team that worked the update. I did a new ubuntu build today following the updated install docs (marked UPDATED: 2017-03-27) and it works.

[ Note: There is still a little dashboard packaging error. Just do a "# chown www-data:www-data /var/lib/openstack-dashboard/secret_key ; service apache2 restart" ]

edit flag offensive delete link more
0

answered 2017-03-04 08:09:23 -0500

updated 2017-03-04 08:17:16 -0500

I had to push from mitaka to newton to ocata to get the nova cell_v2 commands like create. My solution was to ensure transport_url is correct and alter the db entry for cell0 to point to nova_api_cell0 or as i did, drop the cell0 db and rerun packstack from ocata and it will create nova_cell0 and map correctly. https://ask.openstack.org/en/question...

edit flag offensive delete link more
0

answered 2017-08-24 12:36:40 -0500

tk8 gravatar image

I have the same problem with the latest version of the guide when I want to install a node. The Installation process completes, but when I run openstack hypervisor list I get an error that the server is not available. I don't know if these problems correlate.

Has someone experienced the same issues?

thanks for answers!

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-03-03 15:12:56 -0500

Seen: 2,682 times

Last updated: Mar 30 '17