Ask Your Question
0

DevStack Installation Error: Found no valid images to use!

asked 2017-01-31 17:01:09 -0500

Mjjos1 gravatar image

Hi there,

I am trying to install DevStack using the kilo-eol tag on Ubuntu 16.04 (also tried on Ubuntu 14.04, same problem). The reason I am using the kilo-eol version is because I am trying to use a research project plugin for Nova that only supports Kilo.

Most of the installation runs fine, but I run into the error described in the question title:

2017-01-31 22:24:29.458 | ++ declare -a images
2017-01-31 22:24:29.458 | ++ is_service_enabled glance
2017-01-31 22:24:29.460 | ++ return 0
2017-01-31 22:24:29.461 | ++ read -r IMAGE_NAME IMAGE_UUID
2017-01-31 22:24:29.461 | +++ glance image-list --status=active
2017-01-31 22:24:29.461 | +++ awk '-F|' '!/^(+--)|ID|aki|ari/ { print $3,$2 }'
2017-01-31 22:24:30.386 | ++ case "${#images[*]}" in
2017-01-31 22:24:30.386 | ++ echo 'Found no valid images to use!'
2017-01-31 22:24:30.386 | Found no valid images to use!
2017-01-31 22:24:30.386 | ++ exit 1
2017-01-31 22:24:30.386 | + exit_trap
2017-01-31 22:24:30.386 | + local r=1
2017-01-31 22:24:30.386 | ++ jobs -p
2017-01-31 22:24:30.387 | + jobs=
2017-01-31 22:24:30.387 | + [[ -n '' ]]
2017-01-31 22:24:30.387 | + kill_spinner
2017-01-31 22:24:30.387 | + '[' '!' -z '' ']'
2017-01-31 22:24:30.387 | + [[ 1 -ne 0 ]]
2017-01-31 22:24:30.387 | + echo 'Error on exit'
2017-01-31 22:24:30.387 | Error on exit
2017-01-31 22:24:30.387 | + generate-subunit 1485895108 6362 fail
2017-01-31 22:24:30.636 | + [[ -z /opt/stack/logs ]]
2017-01-31 22:24:30.636 | + /home/stack/devstack/tools/worlddump.py -d /opt/stack/logs
2017-01-31 22:24:30.692 | + exit 1
stack@michael-XPS-15-ubuntu:~/devstack

I can see what is going wrong; Glance is being used to find active images, but there are none. There are none, because if I login to Horizon, and go to the Images page, I can see the three Cirros images, but they are stuck in "Queued" state indefinetly; as such they are not active.

Further back in the stack.sh output, I can see the glance calls to upload the Cirros images, and they return ok (with the image status "Queued" as well.

I took a look at the glance-api log in /opt/stack/logs/g-api.log, and indeed, I am seeing three blocks of errors; one for each of the three Cirros images I assume. It is a Python Resource Not Found exception, generated by a 404 response received by glance/common/client.py. Here is one of them, along with some other DEBUG messages before and after the exception - it is the same for each image:

2017-01-31 22:23:03.723 DEBUG keystoneclient.auth.identity.v3.base [-] Making authentication request to http://127.0.0.1:35357/v3/auth/tokens from (pid=29401) get_auth_ref /usr/local/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/auth/identity/v3/base.py:171
2017-01-31 22:23:03.794 DEBUG keystoneclient.session [-] REQ: curl -g -i --cacert "/opt/stack/data/ca-bundle.pem" -X GET http://127.0.0.1:35357/ -H "Accept: application/json ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-02-16 18:17:35 -0500

Dear Michael,

I had the same problem yesterday. Is it a problem from git clone from github??

Is someone had the same problem and solve it?

Thanks for your help.

Bests regards, Micael S.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2017-01-31 17:01:09 -0500

Seen: 392 times

Last updated: Jan 31 '17