Ask Your Question
0

Unable to launch instance.Earlier was working fine . Errno 30

asked 2014-01-08 03:27:00 -0600

Cloudie gravatar image

I have a openstack folsom setup Earlier it was working fine. buit since two days its not launching the instances.. after launching it goes to error state. Seeing the compute log i saw something like [OSDIR] /var/lib/nova/instance is only readable Errno 30

If anyone can help Thanks in Advance.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

compute log or scheduler log should exactly say what is going wrong before setting to error state.

dheeru gravatar imagedheeru ( 2014-01-08 04:25:11 -0600 )edit

Now i came to know that i cudnt write anything in this machine's disk...earlier it was not the case... Thats a client machine ....is that the reason for cudnt launch instance... coz in log it saya coudnt write to /var/lib/nova/instances thts a client machine and i dnt knw what they r playing wid it...pls help..

Cloudie gravatar imageCloudie ( 2014-01-08 07:14:24 -0600 )edit

i could not even save a normal text file in this machine nw...on any location... what has happend...iif u can suggest something...i can blast them off ..

Cloudie gravatar imageCloudie ( 2014-01-08 07:15:23 -0600 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-01-08 08:23:20 -0600

dheeru gravatar image

did u reboot your box ? Looks like your harddisk is mounted in read only mode. Check it. If you are not able to write anywhere then OpenStack also willnot work.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-01-08 03:27:00 -0600

Seen: 186 times

Last updated: Jan 08 '14