Ask Your Question
0

Neutron service not starting

asked 2016-12-23 06:22:12 -0600

navalsaini gravatar image

I am deploying openstack (newton) described as per example architecture, all services are working fine till neutron.

I have configured neutron as per - http://docs.openstack.org/newton/install-guide-rdo/neutron-controller-install.html (http://docs.openstack.org/newton/inst...)

But when i am trying to check status of neutron service with this commnad.

"systemctl status neutron-server.service "

Blockquote

I am getting following output. "● neutron-server.service - OpenStack Neutron Server Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/neutron-server.service; enabled; vendor preset: disabled) Active: inactive (dead) since Fri 2016-12-23 07:16:52 EST; 35s ago Process: 24389 ExecStart=/usr/bin/neutron-server --config-file /usr/share/neutron/neutron-dist.conf --config-dir /usr/share/neutron/server --config-file /etc/neutron/neutron.conf --config-file /etc/neutron/plugin.ini --config-dir /etc/neutron/conf.d/common --config-dir /etc/neutron/conf.d/neutron-server --log-file /var/log/neutron/server.log (code=exited, status=0/SUCCESS) Main PID: 24389 (code=exited, status=0/SUCCESS) CGroup: /system.slice/neutron-server.service ├─24399 /usr/bin/python2 /usr/bin/neutron-server --config-file /us... └─24402 /usr/bin/python2 /usr/bin/neutron-server --config-file /us...

Dec 23 07:16:50 controller systemd[1]: Starting OpenStack Neutron Server... Dec 23 07:16:50 controller neutron-server[24389]: Guru meditation now registe... Dec 23 07:16:51 controller neutron-server[24389]: Option "verbose" from group... Dec 23 07:16:51 controller neutron-server[24389]: Option "notification_driver... Dec 23 07:16:52 controller systemd[1]: Started OpenStack Neutron Server. Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full."

Blockquote

Here is the log messages from neutron. "2016-12-23 07:16:52.389 24389 WARNING neutron.api.extensions [-] Extension trunk not supported by any of loaded plugins 2016-12-23 07:16:52.389 24389 WARNING neutron.api.extensions [-] Extension trunk-details not supported by any of loaded plugins 2016-12-23 07:16:52.389 24389 WARNING neutron.api.extensions [-] Extension vlan-transparent not supported by any of loaded plugins 2016-12-23 07:16:52.390 24389 ERROR neutron.api.extensions [-] Unable to process extensions (auto-allocated-topology) because the configured plugins do not satisfy their requirements. Some features will not work as expected. 2016-12-23 07:16:52.391 24389 INFO neutron.quota.resource_registry [-] Creating instance of TrackedResource for resource:subnet 2016-12-23 07:16:52.392 24389 INFO neutron.quota.resource_registry [-] Creating instance of TrackedResource for resource:subnetpool 2016-12-23 07:16:52.393 24389 INFO neutron.quota.resource_registry [-] Creating instance of TrackedResource for resource:network 2016-12-23 07:16:52.394 24389 INFO neutron.quota.resource_registry [-] Creating instance of TrackedResource for resource:port 2016-12-23 07:16:52.395 24389 INFO neutron.quota.resource_registry [-] Creating instance of TrackedResource for resource:security_group 2016-12-23 07:16:52.396 24389 INFO neutron.quota.resource_registry [-] Creating instance of TrackedResource for resource:security_group_rule 2016-12-23 07:16:52.396 24389 INFO neutron.quota.resource_registry [-] Creating instance of CountableResource for resource:rbac_policy 2016-12-23 07:16:52.427 24389 INFO oslo_service.service [-] Starting 1 workers 2016-12-23 07:16:52.429 24389 INFO neutron.service [-] Neutron service started, listening on 0.0.0.0:9696 2016-12-23 07:16:52.433 24399 INFO neutron.wsgi [-] (24399) wsgi starting up on ... (more)

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

Hm, few things: -change logging to DEBUG in Neutron -from first look sounds like you are not loading ML2 plugin successfully. Check the changes you done in area of plugins/mechanism drivers (/whether you have effective value of ml2 in core_plugin param in neutron.conf)

volenbovsky gravatar imagevolenbovsky ( 2016-12-23 07:26:38 -0600 )edit

Yes after updating Configuration of the Modular Layer 2 (ML2) plug-in it started working.

Thanks

navalsaini gravatar imagenavalsaini ( 2016-12-23 09:18:44 -0600 )edit

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2016-12-23 11:16:18 -0600

volenbovsky gravatar image

(reposting comment as answer - @navalsaini please indicate that this is an accepted answer) sounds like you are not loading ML2 plugin successfully. Check the changes you done in area of plugins/mechanism drivers (/whether you have effective value of ml2 in core_plugin param in neutron.conf)

edit flag offensive delete link more

Comments

Yes accepted your response as answer of my issue. thanks for your help

navalsaini gravatar imagenavalsaini ( 2016-12-24 06:51:13 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-12-23 06:22:12 -0600

Seen: 744 times

Last updated: Dec 23 '16