Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Hi thanks all for the reply. I now have a clearer view on how Openstack and Neutron work.

After a week of troubleshooting I managed to have a "partial" answer to the networking issues reported above. It seems that ARP requests generated from within the qrouter and forwarded to the NIC of the controller/network node are somehow dropped by the physical switch interconnecting the PCs of my lab.

When I connect the two Openstack nodes directly using a cable I can ping both both the controller/network node and the compute node (I can ping the former only otherwise).

Does anybody have any idea of what kind of filtering is applied by the physical switch?

Thanks very much, Francesco

UPDATE 25/08/2015

The problem has now been solved. It wasn't related to any Openstack configuration issues but to a security feature enforced by the physical switch of my lab called port security. Disabling that allowed my Openstack deployment to work as expected.

END UPDATE

Hi thanks all for the reply. I now have a clearer view on how Openstack and Neutron work.

After a week of troubleshooting I managed to have a "partial" answer to the networking issues reported above. It seems that ARP requests generated from within the qrouter and forwarded to the NIC of the controller/network node are somehow dropped by the physical switch interconnecting the PCs of my lab.

When I connect the two Openstack nodes directly using a cable I can ping both both the controller/network node and the compute node (I can ping the former only otherwise).

Does anybody have any idea of what kind of filtering is applied by the physical switch?

Thanks very much, Francesco